Complexul propus în zona Expo, pe masa consilierilor locali

Complexul propus în zona Expo, pe masa consilierilor locali
Avizul de oportunitate pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al complexului mixt din cartierul Mărăşti al dezvoltatorului Nervia Center va fi dezbătut în şedinţa de marţi a Consiliului Local (CL) Cluj-Napoca.
Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a acordat în 13 mai avizul de oportunitate pentru realizarea PUZ al cărui beneficiar este dezvoltatorul Nervia Center, în perimetrul strada Aurel Vlaicu -Dâmboviţei – Expo Transilvania.

Zona de spaţii plantate presupune deocamdată restricţii de construcţie. Terenul vizat de beneficiar are 64.000 mp, dintre care cinci hectare suprafaţă concesionată de la CL, iar 1,4 hectare reprezintă proprietatea Nervia.

Compania vrea să dezvolte un centru multifuncţional de servicii care să includă şi spaţii expoziţionale, potrivit planurilor la care lucrează arhitecţii.

Proiectul mai prevede realizarea unor imobile de locuinţe, comerţ, birouri şi spaţii comerciale. Jumătate din terenul pe care Nervia vrea să dezvolte proiectul centrului multifuncţional este încadrat, conform normativelor în vigoare, în Unitate Teritorială de Referinţă V.

“Noi vom studia întreaga suprafaţă, iar când se va modifica Planul Ubanistic General vom vedea dacă este oportun sau nu să prezentăm propuneri de construire şi pentru acele zone”, a menţionat arhitectul Claudiu Botea, de la Arhimar, biroul responsabil de proiect.

„Probabil că de la anul vor trebui să înceapă să construiască”, a spus primarul Sorin Apostu. Conducerea Nervia consideră că un termen realist de începere a lucrărilor ar fi abia 2012.
Loading...
Comenteaza