Constructorul clujean Diferit, favorit la un contract de 28 de milioane de euro în Brașov

Constructorul clujean Diferit, favorit la un contract de 28 de milioane de euro în Brașov

Societatea de construcții Diferit Cluj-Napoca a fost singura care a depus ofertă pentru modernizarea a 48 km de drum interjudețean în zona Brașov. Din asociere mai fac parte trei subcontractori și un terț susținător.

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a demarat achiziţia pentru lucrările de modernizare a 49 km de drum interjudeţean, proiect finanţat cu fonduri europene de 31,5 milioane de euro, conform ZF.

La data limită pentru depunerea ofertelor în sistemul electronic de achiziţii publice, CJ Braşov a primit o singură ofertă, de 132 de milioane de lei (28 milioane de euro), din partea Diferit, care s-a prezentat cu trei firme subcontractoare (Energo Power, Tel Proiect, Vibo Instal) şi un terţ susţinător (Asphadif Cluj).

În perioada următoare oferta va fi evaluată sub aspect tehnic şi financiar, iar rezultatul achiziţiei va fi comunicat în termenul prevăzut de lege, a precizat conducerea CJ Braşov.

Diferit SRL este deţinută de Nicolae Petri, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, şi de soţia sa, Daniela Denisa. Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de 92,3 milioane de lei, un profit net de 8,6 milioane şi 113 angajaţi, potrivit Ministerului Finanţelor Publice.

“Mă bucur că pentru modernizarea acestui drum am accesat 31,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană, având în vedere că în ultimii 20 de ani aici n-au fost făcute lucrări de amploare, ci doar reparaţii curente. Drumul , odată modernizat, va asigura pentru mii de locuitori din 13 sate ale Țării Făgăraşului o legătură directă cu principalele drumuri naţionale şi europene”, a spus Adrian Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov.

Loading...
Comenteaza