Copiii defavorizați din Cluj fac grafică vectorială și programare vizuală

Copiii defavorizați din Cluj fac grafică vectorială și programare vizuală

10 copii din familii vulnerabile au învățat despre programare, în perioada octombrie - decembrie, în cadrul proiectului Tech Camp @ Yopeso, dezvoltat de companiile Simplon și Yopeso.

Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul își propune să aducă tehnologia mai aproape de copii, prin intermediul unor activități distractive și interactive. În cadrul cursurilor, copiii fac cunoștință cu elementele de bază ale programării și roboticii.

Pe parcursul a 10 întâlniri săptămânale, copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani și-au dezvoltat creativitatea, gândirea logică și simțul practic. Începând cu noțiuni introductive în utilizarea calculatorului, cursurile au evoluat către grafică vectorială, programare vizuală în Scratch și elemente de circuite electrice, folosind plăcuțe Arduino.

“Chiar dacă provin din medii diferite și au pasiuni dintre cele mai variate, au reușit să facă o echipă, să învețe și să se distreze împreună, în timp ce descopereau lucruri noi despre tehnologie. Este un program care prezintă diverse aspecte ale tehnologiei într-un cadru creativ și oferă un context potrivit copiilor pentru a face primii pași către acest domeniu”, spune Andrei Brumboiu, unul dintre traineri.
"Este mai mult decât un curs de educație digitală pentru noi, e unul dintre modurile în care sprijinim  comunitatea din care facem parte. Ne bucurăm să împărtășim din experiența noastră cu cei 10 copii din program și să îi ajutăm să facă primii pași către lumea tehnologiei. Cele două ediții ne-au oferit provocări și satisfacții pe măsură, și ne-au învățat să privim lumea dintr-o nouă perspectivă, alături de cei mici", a menționat Alin Davin, HR manager la Yopeso Romania.  
”Ideea acestui curs a venit din dorința companiei Yopeso de a contribui la educația digitală a copiilor din medii defavorizate și s-a pliat ca o mănușă pe domeniul nostru de expertiză. În primăvară am organizat o primă ediție care s-a bucurat de un feedback surprinzător din partea copiilor, motiv pentru care am decis să continuăm. Ne dorim ca fiecare copil care intră în contact cu tehnologia să își descopere pasiunea pentru aceasta și s-o folosească, mai apoi, într-un mod inventiv”, susține Ionela Rusu, manager de programe la Simplon România.

Ultimul curs din modulul de toamnă are loc joi, 13 decembrie, la sediul Yopeso. Simplon România este un consultant și partener educațional pentru dezvoltarea de programe personalizate de training și dezvoltare a competențelor digitale și tehnice, pentru toate categoriile de vârstă.

Loading...
Comenteaza