Cu cât se vinde „Șapca lui Ceaușescu”, bufet celebru pentru băuturile ieftine și perdeaua de fum gros

Cu cât se vinde „Șapca lui Ceaușescu”,  bufet celebru pentru băuturile ieftine și perdeaua de fum gros

„Șapca lui Ceaușescu”, celebra clădire din cartierul Mărăști, a fost scoasă la vânzare. Proprietarii cer 2,7 milioane de euro pentru spațiul ce măsoară 5.823 mp. 

"Vând spațiu comercial, suprafață utilă 4.155 mp, Cluj, Aurel Vlaicu nr. 25, compus din magazin și showroom la parter, subsol și demisol, bar la etaj. În 2016 clădirea a fost termic reabilitată în totalitate (înlocuire tâmplărie, termosistem, iluminat pe led, centrale termice în condensație)", se arată în anunțul de vânzare

Spațiul este închiriat în proporție de 50%.
Suprafață construită demisol 1 - 2.000 mp
Suprafață construită demisol 2 - 2.884 mp
Suprafață construită parter - 842 mp
Suprafață construită etaj - 97 mp
Suprafață terasă parter - 1.160 mp

Clădirea a fost construită în 1985, iar pe pagina de Facebook "Cluj-Napoca de la Epoca de aur la Modernism" a fost publicată o fotografie care ilustrează transformarea localului în timp. 

Amintiri de la "La Şapcă"

"Ca să intri în "Şapca lui Ceauşescu", trebuia să dai la o parte nu freza to­va­ră­şului, ci perdeaua de fum care plu­tea greoaie peste paharele cu băuturi colorate care îţi făceau îndrăzneţ cu ochiul de pe scândurile raftului. În bufet se fuma ca la turci şi se beau cele mai ieftine băuturi. 

Bufetul era amplasat într-o clădire care iniţial se dorise a fi post de control pentru Miliţia Rutieră. Ulterior, autorităţile au abandonat ideea, iar clădirea în formă de şapcă to­vă­ră­şească a devenit magazin de mobilă şi local.

Mobila se vindea la subsol. "Lux" era mobila pentru sufragerie Bel­ve­dere: cu 17.000 de lei, în rate. Succesiv, cu un etaj mai sus şi-a făcut loc şi lo­calul cu licori "faine", jocuri mecanice şi poveşti sub surâsul chelneriţelor frumoase". Articolul integral, AICI! 

Loading...
Comenteaza