Cum trec prin criză arhitecţii de la Dico & Ţigănaş

Cum trec prin criză arhitecţii de la Dico & Ţigănaş
Păstrarea personalului, interes pentru lucrări publice şi clienţi de dimensiuni medii sunt principalele măsuri luate în desfăşurarea activităţii, susţin reprezentanţii Dico & Ţigănaş, societate poziţionată pe primul loc în clasamentul primelor 10 companii din domeniul arhitecturii din Cluj.
“Unul dintre obiectivele noastre a fost acela de a ne păstra echipa şi capacitatea pe care am construit-o în mulţi ani de creştere. Ni s-a părut fundamental să nu recurgem la reducerea personalului, ci la a ne ajusta modul de abordare a clientelei şi comportamentul de piaţă la condiţiile economice. Am recurs la economii substanţiale, dar nu am redus personalul. Clientela noastră era aproape exclusiv constituită din corporaţii private, însă în ultima perioadă am recurs la o paletă mixtă de contracte, fiind interesaţi şi de lucrările publice şi de clienţii de dimensiuni medii”, a menţionat Şerban Ţigănaş, asociat în cadrul societăţii. “Strategia de abordare a viitorului include eforturile pe care le facem pentru a proiecta sustenabil, pentru a învăţa şi adopta cele mai noi strategii referitoare la eficienţa energetică, surse de energii regenerabile, flexibilitate funcţională şi economii de costuri pe durata de viaţă a clădirilor”, a completat Ţigănaş.

Societatea a atins în 2009 o cifră afaceri de 7,8 milioane de lei, cu un profit brut de 2,28 milioane de lei, unul net de 1,92 milioane şi 60 de salariaţi. Clasamentul primelor 10 firme din domeniul arhitecturii cu sediu în Cluj, în funcţie de cifra de afaceri, transmis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, este condus de Dico & Ţigănaş, pe următoarele locuri fiind Instal Data Proiect (3,2 milioane de lei), Drumex (2,85 milioane), Planwerk (2,6 milioane). Nouă companii din Cluj se află în topul naţional 100 Proiectanţi, în funcţie de cifra de afaceri din 2009, realizat de IBC Focus. Două figurează ca având ca obiect principal, conform CAEN, activităţi de arhitectură (Dico & Ţigănaş şi Arhimar), celelalte şapte fiind cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică. Cel mai bine plasate sunt Lupp Projekt, DP Consult, Dico & Ţigănaş, Arhimar Serv, Bogart Construct.


Loading...
Comenteaza