Avem un deficit de 4.000 de informaticieni pe an

Avem un deficit de 4.000 de informaticieni pe an

Companiile reușesc să angajeze anual doar 8.000 de noi IT-iști în România, deși nevoia industriei este de 12.000, conform statisticilor școlii gratuite de programare Academy+Plus.

Din 2014, când a fost inaugurată, au fost acceptați 550 de cursanți pasionați de informatică. La un an de la deschiderea programului în București, din cei 143 de cursanți care au intrat într-o linie de formare de 6-9 luni cu specializare pe tehnologia Java, 50 au obținut un loc de muncă.

Există și cursanți care au renunțat deoarece au obținut un job înainte de finalizarea cursurilor. Unii au fost ofertați la o lună de la începutul formării, iar alții au ajuns în companii de top cu doar trei luni de formare. În trei luni, un cursant studiază limbajul de programare C și algoritmi.

„Școala este finanțată prin intermediul sponsorizărilor provenite din mediul privat, menite să acopere costurile de formare a cursanților care beneficiază de formare gratuită. Astfel, există două modalități prin care companiile pot veni în sprijinul celor care sunt admiși în programul nostru. Pe de o parte să susțină formarea unui număr de cursanți, iar pe de alta, să aibă răbdare.

Pe o piață a muncii cu deficit de personal specializat, ne confruntăm cu o situație deloc benefică industriei, când companiile sunt uneori nevoite să recruteze cursanți înainte de absolvire. Chiar dacă, pe moment, pare că angajatorii și-au atins obiectivele de recrutare, în cele mai multe cazuri, reușesc doar să le atingă numeric, deoarece vor continua să investească ulterior în formarea lor până când vor putea fi pregătiți să își asume proiecte mai complexe”, spune Daniela Bușcan, director Academy+Plus București.

„Educația este un subiect prioritar pentru Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), în condițiile în care piața absoarbe anual până la 8.000 de persoane, iar nevoia industriei este de cel puțin 12.000 de noi angajați. Dat fiind că deficitul de talent este una din principalele bariere în calea dezvoltării industriei, ANIS încurajează inițiativele din educație care contribuie la reducerea acestui deficit”, spune Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.

Școala gratuită de programare a fost deschisă în 2014 în Cluj-Napoca și anul trecut în București și le oferă cursanților oportunitatea de a învăța programare într-un proces educațional bazat pe practică și adaptat la nevoile reale din piața muncii.

Metoda de învățare a școlii este unică în România și aduce în prim-plan practica, munca în echipă și colaborarea. La finalul perioadei de formare, de minimum 6-9 luni, absolvenții sunt sprijiniți să își găsească job-uri în companii de top partenere.

În anul școlar 2017-2018, din totalul elevilor înscriși la sediul din București, finalizează cursurile la finalul lunii iulie (2018) aproximativ jumătate. În rândul liceenilor, principalele motive de abandon au fost pregătirea în vederea susținerii examenului de bacalaureat și faptul că unii dintre ei au fost descurajați de profesorii de la clasă să participe la programe educaționale alternative.

Studenții cu vârste între 19-21 de ani au renunțat atunci când nu au reușit să își organizeze eficient timpul, iar cei 22-24 de ani, când au primit oferte de job-uri, chiar dacă nu aveau pregătirea necesară. Tinerii de peste 25 de ani, interesați de reconversie în IT nu au absolvit pentru că au primit oferte de job-uri înainte de a finaliza cursurile, deși nu erau suficient pregătiți pentru a face față provocărilor de la locul de muncă.

Aceasta își susține absolvenții să se angajeze, imediat după finalizarea modulelor obligatorii, în companii partenere, precum Societe Generale European Business Services și BNP Paribas Personal Finance Central Europe Technologies. Școala a fost înființată în 2014, în parteneria cu École 42, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de formare profesională din lume.

Care este profilul cursantului

  • 21% elevi de liceu, 16-18 ani
  • 15% studenți în primii ani de facultate,  19-21 de ani
  • 19% studenți în ani terminali, 22-24 de ani
  • 45% tineri peste 25 de ani, care vor reconversie profesională
Loading...
Comenteaza