Dispar listele cu rău-platnici la stat din spațiul virtual. Firmele rămân

Dispar listele cu rău-platnici la stat din spațiul virtual. Firmele rămân

Obligațiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), conform unui proiect de ordin publicat la rubrica transparență decizională.

Proiectul va pune în aplicare modificările Codului de Procedura Fiscală și va determina ANAF să publice doar restanțele la buget ale persoanelor juridice.

De asemenea, se reglementează situația în care un debitor are de recuperat sume de la stat (de rambursat/ restituit de la buget ori sume de încasat de la autorități contractante ale statului român), caz în care acești debitori nu sunt considerați că înregistrează obligații fiscale restante, astfel că nici contribuabilii în această situație nu vor fi publicați pe pagina de internet a ANAF.

”Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe încredere reciprocă, atât de necesară unei dezvoltării sănătoase a mediului antreprenorial românesc. Intrăm în normalitate și încetăm expunerea inutilă a contribuabililor, deoarece este mai importantă recuperarea restanțelor decât spectacolul mediatic” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.
  • "Punctul 31 se modifică şi va avea următorul cuprins: nu se consideră că un debitor înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma obligaţiilor fiscale datorate de debitor este mai mică sau egală cu suma de rambursat/ restituit pentru care există cerere în curs de soluţionare şi cu sumele certe, lichide şi exigibile pe care debitorul le are de încasat de la autorităţile contractante”.
  • "Punctul 4 va avea următorul cuprins: nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane: a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; b) 250.000 lei, în cazul debitorilor cu calitatea de contribuabil mijlociu; c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori persoane juridice”, conform ANAF.
Loading...
Comenteaza