ECONOMIC. 3,5 milioane de euro pentru pregătirea şomerilor

ECONOMIC. 3,5 milioane de euro pentru pregătirea şomerilor
Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject din Slatina a anunţat, astăzi, lansarea unui proiect finanţat din Fondul Social European prin programul Programul Operaţional Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane", care va viza pregătirea şi reconversia profesională a şomerilor din regiunile Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest, inclusiv cei din Cluj.
Proiectul, ce va avea o valoare totală de 3,5 milioane euro, presupune formarea a două Centre de Ocupare, unul la Slatina şi celălalt la Cluj.

Aceste centre urmează să ofere servicii de consiliere pentru şomeri, să medieze accesul acestora pe piaţa muncii, prin punerea lor în legătură cu angajatorii, dar şi pregătirea acestora din punct de vedere profesional. “Acum cercetăm piaţa, să vedem ce nevoi au angajatorii, ce caută aceştia, dar şi ce pretenţii au şomerii. Urmează să elaborăm ulterior un raport asupra situaţiei de pe piaţa muncii şi în funcţie de acest raport ne vom stabili liniiile de acţiune”, a explicat Silviu Ispas, directorul Institutului de Formare Economică şi Socială (IFES) din Cluj, partener în cadrul acestui proiect.

Potrivit obiectivelor stabilite de Europroject, programul se va derula pe o perioadă de 30 de luni şi va avea un grup ţintă de 1.600 de persoane, dintre care în jur de 800 vor participa la cursurile de “Dezvoltare a competenţelor personale antreprenoriale”. Aproximativ 50-60% din bugetul total va fi alocat pentru finanţarea activităţilor din Slatina, iar restul va fi alocat Clujului. “Alocarea este una echilibrată. Se alocă fonduri mai mari în regiunea de Sud deoarece acolo avem mai mulţi parteneri”, a explicat Florin Jianu, preşedintele Europroject.
Loading...
Comenteaza