Experții UE au inspectat șapte centre creative din Cluj

Experții UE au inspectat șapte centre creative din Cluj

20 de experți din opt țări ale Uniunii Europene (UE) au participat la o vizită de studiu în Regiunea Nord-Vest în cadrul proiectului Alianță Regională de Industrii Creative (RCIA).

Cu acest prilej Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), organizație parteneră a RCIA, a organizat sesiuni de bune practici și vizite de studiu pentru a le prezenta oaspeților exemplele locale de succes în industriile culturale și creative.

Centrul Cultural Clujean, Clusterul Cluj IT, Centrul de Inovare și Imaginație Cluj, Cluj Hub, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, Fabrica de Pensule (foto) și H33 Social Innovation Hub au fost prezentate pe parcursul acestei vizite.

Împreună cu alte inițiative locale prezentate anterior – Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Scena Urbană și Clusterul Transilvania IT, toate aceste exemple contribuie la sprijinirea și dezvoltarea ecosistemului format din actorii implicați în sectorul cultural creativ.

Prin proiectul RCIA, finanțat prin programul Interreg Europe, implementat de un consorțiu format din parteneri din nouă țări (Austria, Belgia, Danemarca, Grecia, Letonia, Italia, Polonia, România și Spania). Programul facilitează schimbul de bune practici și transferul de expertiză între regiunile partenere.

Loading...
Comenteaza