Fan Courier îşi face hub la Cluj. Pe 2,4 hectare

Fan Courier îşi face hub la Cluj. Pe 2,4 hectare
Liderul pieţei locale de curierat va începe lucrările de construire a unui centru regional la Cluj, pe o suprafaţă de 24.000 mp, dintre care hala de depozitare se va întinde pe 5.000 mp.

Adrian Mihai, unul dintre proprietarii Fan Courier, a anunţat că afacerile companiei se ridică în acest an la 131 de milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de 2016, însă anul viitor e estimat ca unul dificil, în contextul impredictibilității legislative și fiscale, mai ales modificări precum trecerea taxele de la angajator la angajat sau split TVA.
 
Investiţiile pentru perioada 2017-2018 se ridică la 35 de milioane de euro şi se vor concretiza în extinderea hub-ului principal de la Ştefăneşti de la 6,4 la 10 ha, dar şi în începerea lucrărilor la cel din Cluj pentru care societatea a achiziţionat un teren de 2,4 ha.

10% din suma totală investită este destinată modernizării sediilor din țară şi investițiilor în IT. Bugetul pentru 2018 va fi construit luând în calcul tot două scenarii – pesimist (stagnare) și realist (creştere de 10%), societatea concentrânu-se pe finalizarea investiţiilor demarate, dar şi pe controlul costurilor.

Cea mai grea situaţie cu forţa de muncă este în vestul ţării, mai ales la Cluj, unde fluctuaţia de personal este cea mai mare, una dintre soluţii fiind aducerea de personal din străinătate, îndeosebi din Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, conform conducerii Fan Courier.
 
Societatea cu capital integrat românesc a fost fondată de oamenii de afaceri Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu. Fan Courier are 5.700 de angajaţi şi deservește 40.000 de clienți cu o flotă de 3.600 de autovehicule. Principalii săi concurenţi sunt Cargus, DND, UPS, TNT.

Loading...
Comenteaza