Finanţare gratis pentru site-urile de economie socială

Finanţare gratis pentru site-urile de economie socială
Asociaţia Europa Digitală (AED) alocă pentru acest an primelor 100 de organizaţii nonguvernamentale (ONG) care se înscriu în programul “Economia socială on-line” câte un magazin pe internet complet personalizat pentru piaţa din România, cu soluţii de plată online cu cardul şi curierat direct.

Magazinele vor fi folosite pentru comercializarea produselor şi serviciilor create de către grupurile vulnerabile, iar veniturile se vor întoarce către grupurile respective. Site-urile vor fi dezvoltate pe platforma Magento (care deţine la nivel mondial o cotă de 30% din magazine online).
 
„Scopul economiei sociale nu este obţinerea de profit, aşa cum se întâmplă în cazul economiei de piaţă, ci constă în creşterea condiţiilor de viaţă şi în oferirea unor de oportunităţi pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi inserţia pe piaţa muncii sau valorificarea produselor şi serviciilor realizate de aceştia. 
 
Programul le oferă posibilitatea de a implementa magazine online perfect funcţionale, menite să le ofere grupurilor vulnerabile locuri de muncă şi să dezvolte servicii sociale pentru această categorie defavorizată”, a menţionat Remus Lucuț (foto), președintele AED. 
 
„Practic, dăm posibilitatea şi artistului sau micului producător de a-şi promova produsele prin intermediul relaţiei ce o au cu ONG-ul lor de suflet", a declarat Sandu Băbăşan, country manager al Blugento, partener în cadrul programului.
 
Proiectul a fost iniţiat în contextul adoptării de către Parlamentul României a legii privind economia socială, ce are drept scop stimularea dezvoltării unui model alternativ de incluziune socială a grupurilor vulnerabile.

Loading...
Comenteaza