O firmă din Cluj câştigă licitaţia de la IGSU în valoare de 12,4 milioane euro

O firmă din Cluj câştigă licitaţia de la IGSU în valoare de 12,4 milioane euro

Deltamed va furniza „îmbrăcăminte de protecție și de securitate", în baza unui acord-cadru pe patru ani.

Anunţul privind câştigătorul a fost postat zilele trecute pe SEAP.

Valoarea contractului este de 57.475.000 de lei, adică circa 12,4 milioane de euro şi a fost câştigat de  firma Deltamed SRL din Gilău, județul Cluj, controlată de Dan Vasile Gorgan, un apropiat al lui Raed Arafat, care este secretarul de stat în MAI care răspunde de situațiile de urgență, adică și de IGSU.

Deltamed va furniza IGSU pentru o perioadă de 4 ani „echipament special de protecție pentru pompieri".

Caietul de sarcini pentru achiziționarea de „echipament special de protecție pentru pompieri" a fost întocmit într-o manieră care lasă loc la o mulțime de suspiciuni. Mai concret, IGSU vrea un acord-cadru pentru achiziționarea de minim 2.000 și maxim 25.000 de bucăți de „costum de protecție pentru pompieri", de minim 2.000 de perechi de mănuși și maxim 25.000 de perechi, dar și minim 2.000 de centuri de siguranță și maxim 25.000 de bucăți.

Din anunț reiese că, anual, se luptă cu focul între 500 și 8.250 de pompieri.

Potrivit informațiilor existente pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, firma Deltamed SRL Gilău are ca obiect de activitate "producția de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de remorci și semiremorci", și nicidecum confecționarea de "îmbrăcăminte de protecție și de securitate" pentru pompieri. 

Cum a umflat Deltamed potul de la Ministerul Sănătăţii.

sursa: ziuanews.ro

Loading...
Comenteaza