Floreștiul va avea parc logistic pe trei hectare. Investiție de 15 milioane euro

Floreștiul va avea parc logistic pe trei hectare. Investiție de 15 milioane euro
Dezvoltatorul de parcuri logistice din Europa Centrală va avea 80.000 mp în zona Clujului | Foto: CTP

Cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice premium din Europa Centrală și de Est a demarat lucrările la un obiectiv de 30.000 mp închiriabili lângă municipiul Cluj-Napoca.

Administratorul pe termen lung de parcuri industriale și logistice a început lucrările de construcție în CTPark Cluj II, un nou parc logistic, situat în comuna Florești. Proprietatea va avea o suprafață închiriabilă de 30.000 mp și va fi împărțită în trei etape, cu livrarea integrală programată pentru decembrie. Este cel de-al doilea parc logistic și industrial deținut de grupul CTP în județ, după CTPark Cluj I.

CTPark Cluj II va fi finalizat în trei etape. Prima etapă se va încheia în august și va consta în construirea a 8.000 mp, deja închiriați de unul dintre clienții strategici ai CTP. A doua se va finaliza în octombrie, când vor fi livrați 11.000 mp, spațiu deja disponibil pentru închiriere. Ultima va lua sfârșit în decembrie, când va fi gata un alt spațiu logistic, de 11.000 mp. Și acest spațiu este închiriabil de către viitori chiriași.

Investiții direcționate către zona de vest

“Partea de vest a țării, și județul Cluj în special, se dezvoltă rapid din punct de vedere economic. Cererea pentru spații industriale și logistice este la unul dintre cele mai ridicate niveluri pe care le-am văzut în ultimii ani, așadar CTP se adaptează pentru a răspunde nevoilor chiriașilor existenți și viitori. CTPark Cluj II va include doar clădiri de clasă A”, a declarat Emilian Dascălu, director de construcții al CTP România.

Spațiile din CTPark Cluj II vor fi utilizate pentru activități de depozitare și de producție. Cei 22.000 mp disponibili pentru închiriere se află într-un singur depozit cu compartimentare flexibilă, care permite împărțirea spațiului în suprafețe de mărimi diferite, de la 1.500 până la 10.500 mp. Investiția se ridică la 15 milioane de euro, conform informațiilor ZIUA de CLUJ.

Profi a luat tot parcul din Someșeni

În județ CTP a finalizat dezvoltarea CTPark Cluj I, un parc logistic cu o suprafață totală închiriabilă de 33.500 mp, situat în apropierea aeroportului. Depozitul care a fost terminat în noiembrie 2017 este ocupat de unul dintre clienții strategici ai CTP, retailerul Profi.

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est.

Aceasta deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 4,5 milioane mp de spații de clasa A, în 80 de puncte strategice. În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasă A, cu 700.000 mp suprafață închiriabilă în 10 orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

Stocul spațiilor industriale va creşte anul acesta cu 700.000 mp la nivel naţional, iar cererea va veni din partea logisticienilor şi a sectoarelor de comerţ, conform companiei de consultanță Colliers. Experții spun că lipsa dezvoltărilor de infrastructură va favoriza concentrarea spaţiilor în zona capitalei, însă atenţia se va îndrepta şi către regiunile din centrul şi din vestul ţării care oferă acces imediat la autostrăzile Ungariei.

Zona aeroportului, vizată de dezvoltatori

Un nou depozit de clasa A, cu o suprafață închiriabilă de 13.000 mp, va apărea în zona Aeroportului Internațional Avram Iancu, a anunțat marți dezvoltatorul Transilvania Construcții Cluj (TCC). Depozitul de pe str. Orăștiei, situat în incinta TRC Park Transilvania, va fi împărțit în trei secțiuni. La finalul lucrărilor, TRC Park va avea o suprafață de 21 ha. Printre proiectele TCC se mai numără Parcul Logistic TRC Cluj din comuna Jucu.

Loading...
Comenteaza