Fondurile Structurale sunt mai accesibile companiilor din Dealul Lomb

Fondurile Structurale sunt mai accesibile companiilor din Dealul Lomb
Polul urban dezvoltat de Impact D&C S.A. în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca oferă oportunităţi pentru implementarea proiectelor ce pot fi finanţate prin fonduri structurale.

 Dezvoltarea urbană din Dealul Lomb vine atât în sprijinul instituţiilor publice locale, cât şi al entităţilor private, în special IMM-uri, adică principalii beneficiari ai Fondurilor Structurale.

 

Afirmaţia aparţine reprezentanţilor dezvoltatorului imobiliar Impact D&C S.A., care vor fi prezenţi pe 18 noiembrie, în cadrul “Business suport – T.I.M.M”, la cea de-a treia ediţie a Forumului Regional al Oportunităţilor Europene, care se va desfăşura în incinta ExpoTransilvania.

 

 “Dorim să facem cunoscută oportunitatea pe care proiectul din Lomb o oferă  pentru implementarea proiectelor finanţate prin Fonduri Structurale şi diverselor obiective investiţionale, punând la dispoziţia acestora teren viabilizat. Aşadar, ne adresăm deopotrivă atât instituţiilor publice locale – responsabile de îmbunătăţirea infrastructurii sociale, educaţionale, de sănătate şi economice, cât şi entităţilor private, IMM-urilor cu precădere, în vederea creării unui mediu de afaceri prosper”, a declarat Alex Rusescu, directorul proiectului din Dealul Lomb.

 

“Companiile care au în vedere accesarea de programe operaţionale ale UE trebuie să îndeplinească criterii esenţiale precum caracteristicile terenului unde îşi desfăşoară activitatea sau infrastructura destinată construcţiilor. Aceste premise sunt avute în vedere în dezvoltarea proiectului, precum şi personal specializat în evaluarea propunerilor, care poate fi contactat la proiecte.ue@impactsa.ro”, a completat Rusescu.

 

Conform companiei, masterplanul proiectului prevede crearea unui Parc Civic Administrativ, 3 hectare fiind deja alocate pentru construirea noilor sedii ale instituţiilor publice, ceea ce aduce următoarele avantaje. “Astfel, instituţiile sunt grupate pe un areal la îndemâna cetăţenilor care au acces şi cu transportul public pe cele patru căi de acces dinspre centru sau din viitoarea centură. Un alt beneficiu îl reprezintă reducerea aglomeraţiei din zona centrală şi, automat, descongestionarea parcărilor”, este de părere Alex Rusescu.

 

Noul pol urban al Clujului, dezvoltat în parteneriat public-privat cu Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, se întinde pe o suprafaţă de 267 de hectare, reprezentând cea mai mare dezvoltare rezidenţială din România la ora actuală. în afara celor peste 8.000 de unităţi locative, se urmăreşte, conform cerinţelor, şi dezvoltarea unor obiective nonrezidenţiale ce constituie oportunităţi de investiţie pentru segmentul privat, precum parc IT&C, centre de cercetare sau de afaceri, învăţământ pentru tot spectrul, de la gădiniţe la centre de formare profesională, centre comerciale şi clinici medicale. Astfel, proiectul va căpăta trăsăturile unui oraş-satelit al Clujului, cu o populaţie de aproximativ 30.000 de locuitori, marcând singura zonă de extindere a oraşului în acest moment.

 

“Proiectul creşte conform planificării. S-au depus deja aplicaţiile pentru construcţia a două centre de cercetare în perimetrul viitorului cartier, şi anume unul în domeniul medical – IMOGEN, solicitantul fiind SCJU CJ, iar cel de-al doilea în domeniul materialelor de construcţii – TEMSCO, solicitantul fiind INCERC”, explică directorul proiectului.

 

în prezent, lucrările de construcţie pentru drumul de circulaţie interioară sunt în plină desfăşurare. în 2010, Impact D&C S.A. va preda Consiliului Local terenul viabilizat , adică o treime din suprafaţa totală a proiectului.

 

Loading...
Comenteaza