Burse mai mari pentru studenţii doctoranzi

Burse mai mari pentru studenţii doctoranzi
studenti

Potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, valoarea burselor studenţilor doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat, finanţate de la bugetul de stat, la forma de învăţământ cu frecvenţă, a fost majorată, începând cu luna martie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), de la 1 martie au fost majorate bursele studenților doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență.

Astfel: pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anii I şi II de studii, de la 1.450 de lei la 1.550 lei,  pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anii III şi IV de studii, de la 1.680 de lei la 1.800 lei.

"Fondul pentru alocarea burselor doctorale din bugetul alocat Ministerului Educaţiei Naţionale se constituie în funcţie de numărul de studenţi doctoranzi, cu frecvenţă, cetăţeni români sau cetăţeni ai celorlalte state membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, înmatriculaţi în baza cifrei de şcolarizare", precizează MEN.

Loading...
Comenteaza