News alert Fuziune în industria informatică la Cluj: PitechPlus înghite MindMagnet

Fuziune în industria informatică la Cluj: PitechPlus înghite MindMagnet
PitechPlus își va extinde echipele de IT-iști din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș

PitechPlus, una dintre cele mai mari companii clujene de soluții software, a finalizat achiziția MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de soluții Magento din România, prin preluarea ultimului pachet de 49% din acțiuni.

Prima etapă a achiziției a avut loc în decembrie 2016, când PitechPlus a intrat în acționariatul MindMagnet preluând participația majoritară, de 51%. Restul de acțiuni a fost cumpărat luna trecută.

Prin includerea MindMagnet în portofoliu, PitechPlus adaugă o nouă funcție de consultanță și management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru ecommerce Magento. În același timp, PitechPlus a crescut complexitatea proiectelor software livrate și a soluțiilor de transformare digitală oferite.

„Achiziția MindMagnet este prima de acest gen pe care o realizăm, într-un context propice achizițiilor și fuziunilor din piața de IT, al cărei trend este de a se concentra și a avea jucători mai mari, cu portofolii de soluții tot mai complexe. Ne concentrăm pe creșterea business-ului PitechPlus, prin atragerea de noi clienți, dar și oferind o paletă mai mare de servicii celor existenți. În consecință, vizăm și creșterea numărului de colegi în Târgu-Mureș și Cluj-Napoca”, spune Bogdan Herea, director general și fondator al PitechPlus.

Pentru perioada următoare, PitechPlus are în vedere consolidarea și creșterea echipelor din România și analizează oportunități de extindere la nivel local și internațional, prin parteneriate strategice.

PitechPlus creștere cu 20% față de anul precedent, menținând trendul din ultimii ani. În 2017, vânzările PitechPlus au crescut cu 18%. În prezent, compania are o echipă de 270 de persoane, dintre care 20 au fost cooptați în urma achiziției MindMagnet.

PitechPlus va continua să păstreze brandul MindMagnet, sub care va furniza soluții Magento, cea mai populară platformă de ecommerce la nivel global. Pentru anul următor, PitechPlus își propune o creștere a activității cu 20%.

PitechPlus, fondată în 2006, oferă soluții software integrate și consultanță în transformare digitală pentru 36 de clienți din opt țări. Compania are 270 de angajați în birourile din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș și este prezentă la nivel global prin echipele sale de vânzări din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, SUA, Belgia.

Din 2014, PitechPlus dezvoltă produse proprii pentru piețele internaționale, precum: Younify (plăți și managementul documentelor), Parking+Plus (servicii de parcare inteligentă), FastOrder (aplicație pentru precomanda și ridicarea comenzilor de mâncare în restaurante).

Softvision, cumpărată de americani

A treia companie de IT a Clujului, înființată de omul de afaceri Laurențiu Russo, va trece în portofoliul grupului american Cognizant. Tranzacția anunțată în această lună va fi perfectată până la sfârșitul anului. Softvision oferă produse și soluții software inovative bazate pe tehnologii de ultimă generație. Cognizant este o corporație fondată în 1994, în SUA, una dintre cele mai mari companii de servicii și produse digitale din lume.

Loading...
Comenteaza