Fuziune în piața construcțiilor. Sika, grup cu fabrică în Cluj, va prelua Arkon Membrane

Fuziune în piața construcțiilor. Sika, grup cu fabrică în Cluj, va prelua Arkon Membrane

Consiliul Concurenței din România a autorizat tranzacția prin care Sika România preia compania Arkon Membrane.

Sika Romania SRL este membră a grupului Sika, care desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc).

Grupul Sika este prezent în România începând 2002 şi deține două unităţi de producţie, în Braşov şi în Cluj, precum şi de o reţea naţională de logistică constând în depozite şi forţă de vânzări.

Arcon Membrane activează în domeniul materialelor de hidroizolare din România, având un portofoliu care acoperă, în principal, segmentul membranelor bituminoase de hidroizolare în rulouri. Activitatea Arcon Membrane include şi comercializarea masticurilor bituminoase, primerelor bituminoase, a mortarelor şi adezivilor, respectiv a polistirenului expandat.

În urma a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

 

 

Loading...
Comenteaza