Video Grădina Agrobotanică din Cluj, văzută din dronă

Grădina Agrobotanică din Cluj, văzută din dronă
Perimetrul grădinii se întinde pe 7 ha, de pe Calea Mănăștur, până în cartierul Zorilor | Foto: USAMV

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) a încărcat pe website-ul propriu un film de prezentare a acesteia, atât din cadrul activităților de educație, cât și din cele de petrecere a timpului liber. Imaginile sunt luate atât de la sol, cât și din spațiu.

USAMV a fost fondată în 1869, sub numele de Institutul de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. În 1906, purta numele de Academia de Agricultură Cluj. Instituția are în structura sa facultăţi, departamente, bibliotecă, laboratoare, unităţi de cercetare, muzee, cămine, cantine, servicii administrative, tehnice, baze de practică, de agrement, servicii sociale.

Situată pe teritoriul campusului USAMV, Grădina Agrobotanică deţine 1.800 de specii vegetale care pot fi admirate de vizitatori. Grădina a fost înfiinţată în 1903, în vecinătatea ruinelor unei mănăstiri din sec.  XI, iar o parte din speciile cultivate de către călugări au fost păstrate, având în vedere că aceştia au avut o grădină de plante medicinale şi o farmacie.

Grădina Agrobotanică avea la început o suprafaţă de doar jumătate de hectar, dar a fost extinsă, în 2007, până la suprafaţa actuală, de 7 ha. Concepute iniţial ca nişte simple colecţii cu scop didactic universitar şi de cercetare, cele trei muzee ale USAMV se adresează azi publicului larg în perspectiva educării, informării şi documentării.

Loading...
Comenteaza