Foto Începe construcţia proiectului imobiliar Record din centrul Clujului. Costă 42 de milioane de euro

Un proiect imobiliar cu 230 de apartamente şi 12.000 mp dedicaţi birourilor, dar şi cu bază sportivă proprie, va fi construit în  în cartierul Mărăşti, în urma unei investiţii de 42 de milioane de euro. 

Este vorba despre Record Park, un ansamblu imobiliar care vine să înlocuiască vechile clădiri ale fabricilor Argos şi Jolidon, respectiv o parte din baza sportivă Record, de pe strada Onisifor Ghibu. Dezvoltatorul imobiliar este Speedwell, companie înființată de belgienii Jan Demeyere și Didier Balcaen.

Terenul are peste 17.300 mp. Pe acesta urmează să fie ridicate o clădire de apartamente şi una de birouri: vor exista 230 de apartamente, birourile vor avea 12.000 mp, iar 1.000 mp au fost gândiţi ca spaţiu de retail.

Primăria Cluj-Napoca a emis autorizaţiile de construire pentru "Etapa I - imobil de birouri şi servicii cu grădiniţă "C4" 3S+P+6E, aliementare cu energie electrică, amenajări exterioare şi împrejmuire - conf. P.U.Z. aprobat prin H.C.L. nr. 439 din 18.04.2018" şi "Etapa 2 - Construire imobil de locuinţe „C2” 2S+P+6E, amenajări exterioare şi împrejmuire  - conf. P.U.Z. aprobat prin H.C.L. nr. 439 din 18.04.2018  " în data de 23 noiembrie 2018. 

De asemenea, proiectul include o bază sportivă (un centru World Class cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați, care va fi inaugurat în vara anului 2019), dar şi un centru dedicat copiilor, cu o grădiniță și o curte proprie. Î

Investitorii vor amenaja zona ca un spaţiu deschis. Vor realiza o promenadă pe malul canalului Morii, mai multe podeţe care vor face legătura cu complexul de birouri The Office, iar circulaţia nu va fi îngrădită.

Aşadar, de pe strada Onisifor Ghibu se va putea traversa noul ansamblu imobiliar, se va putea trece peste canalul Morii, apoi, pe lângă clădirea The Office, se va putea ajunge la staţia de transport în comun Someşul, respectiv la staţia Cluj Bike din zonă. Întregul areal a fost gândit să fie accesibil persoanelor cu toate categoriile de dizabilităţi.

Record Park va avea 226 de locuri de parcare, în cele două garaje subterane. Proiectul mai prevede amenajarea unui restaurant şi a unei grădiniţe. Proiectul ar urma să fie finalizat în al doilea trimestru din 2020.

VEZI ŞI Belgienii şi francezii se învecinează şi la Cluj. Două proiecte imobiliare moderne, pe lângă Canalul Morii

Loading...
Comenteaza