Industria se dezvoltă în afara Clujului

Industria se dezvoltă în afara Clujului
Fencs Industries şi Ulma Packaging au capacităţi de producţie în Apahida. La Lorraine a pus în funcţiune unitatea sa de panificaţie din Câmpia Turzii.

Olandezii de la Fencs Industries au închiriat jumătate din halele Nervia de la Apahida pentru un centru de prelucrări de produse din inox. Unitatea va ajunge în trei ani la 150 de angajaţi. Ulma Packaging a demarat activitatea în cadrul aceluiaşi proiect. În zona industrială Reif din Câmpia Turzii, belgienii de la La Lorraine au inaugurat o fabrică de 17 milioane de euro.

Compania Fencs Industries a închiriat 7.000 mp pentru un centru de prelucrare a produselor din inox, au anunţat reprezentanţii dezvoltatorului Nervia. "Săptămâna viitoare urmează să înceapă amenajarea halelor pentru ei. Contractul e unul serios, avantajos pentru ambele părţi", a precizat Adam Ambrus, reprezentantul Nervia în România. Utilajele pentru noua unitate de producţie vor fi aduse în perioada ianuarie - februarie a anului viitor, iar activitatea va începe înainte de 1 martie, a menţionat Ionuţ Luca, administrator al Fencs Industries. Lucrul începe cu 5-10 persoane, urmând ca, în etape, în trei ani unitatea să ajungă la 150 de angajaţi. "În primă fază, produsele vor merge la export, în principal în Olanda, dar şi în alte ţări din vest. Pe termen lung, în funcţie de cerere, piaţa s-ar putea extinde", a menţionat Luca. Fencs Industries este recent înfiinţată în România, fiind înregistrată din 2 noiembrie şi are ca unic asociat compania olandeză Fencs.

Potrivit datelor făcute publice de reprezentanţii Nervia, parcul din Apahida mai are un chiriaş: Ulma Packaging, societate specializată în proiectarea şi producţia echipamentelor de ambalat şi servicii, care a ocupat 3.000 mp. Grupul Ulma, cu sediul în Onati-Gipuzkoa (Spania), care aniversează 50 de ani de la înfiinţare, a dat drumul producţiei la Cluj din această vară şi are acum în jur de 80 de angajaţi la Apahida. "Avem aproape 16.000 mp de hale în total, dar în acest moment nu mai promovăm proiectul, fiindcă ne aflăm în negocieri avansate cu încă două firme pentru spaţii. După ce contractele sunt semnate, iar halele funcţionale, s-ar putea să luăm decizia de a mai construi şi altele", a menţionat Ambrus.

Nervia a realizat 15 hale în cadrul proiectului de zonă industrială din comuna Apahida, care are alocat un teren de 24 ha. Fiecare dintre cele 15 hale are 1.000 mp, fiind dezvoltate pe un teren de 2,5 ha, printr-o investiţie anunţată de 10 milioane de euro. Halele au fost finalizate în octombrie 2010, potrivit datelor comunicate de Nervia. Nervia este un grup de societăţi cu capital spaniol, a cărui activitate principală este consultanţa specializată în organizare industrială şi internaţionalizare, oferită prin intermediul sediilor sale din Spania şi România - Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Un alt complex industrial-logistic a primit în această toamnă un investitor nou. În zona industrială Reif din Câmpia Turzii, producătorul belgian La Lorraine Bakery Group a dat în funcţiune luna trecută fabrica de panificaţie congelată, proiect realizat în parteneriat cu Macromex. Investiţiile pentru următorii ani în dezvoltarea capacităţii fabricii sunt estimate la 40 de milioane de euro. Până în prezent, investiţia realizată pentru unitatea inaugurată vinerea trecută a fost de 17 milioane de euro. Fabrica are o linie de producţie funcţională şi capacitate pentru opt astfel de linii. Un centru de distribuţie al Macromex, realizat tot în parcul din Câmpia Turzii, reprezintă o altă etapă a proiectului, care ar putea demara anul viitor. Potrivit celor mai recente date făcute publice, în parcul de 44 de hectare al Reif din Câmpia Turzii şi-au rezervat spaţii cinci companii. Doar trei nume au fost făcute publice: Heco Schrauben, Macromex şi Electrogrup.

 

Loading...
Comenteaza