Inițiatorul unei aplicații de optimizare a costurilor, trimis de la Cluj în Silicon Valley

Inițiatorul unei aplicații de optimizare a costurilor, trimis de la Cluj în Silicon Valley

TroopTravel, care dezvoltă o soluție de evenimente corporate ce folosește big data pentru optimizarea costurilor, este marele câștigător al StartUp Avalanche, o competiție internațională de idei de afaceri organizată de Risky Business și AROBS Cluj. Premiul este o călătorie de nouă zile în SUA, unde întreprinzătorii să identifice investitori de calibru pentru ideea lor de afaceri.

"Noi, în 1998, am pornit de la o firmă de apartament. Sunt convins că unul dintre motoarele de dezvoltare a comunității este spiritul antreprenorial și m-am angajat să sprijin ideile inovative și cu potențial real prin multe dintre acțiunile și evenimentele noastre.

Îi susțin pe tinerii antreprenori să meargă cu toată viteza înainte atunci când au găsit ceva ce funcționează, când lucrurile se întâmplă cum trebuie. Să renunțe la atitudinea defensivă, să se concentreze pe câștig", a menționat Voicu Oprean, director general al AROBS.

Startup Avalanche este o competiție internațională din cadrul evenimentului Techsylvania de la Cluj, dedicată antreprenorilor și startup-urilor din IT, care au șansa de a-și prezenta proiectele în fața unor renumiți profesioniști în domeniu și investitori.

Premiul cel mare include vizite la cele mai importante companii din acea zonă, întâlniri cu investitori și reprezentanții celor mai mari acceleratoare de startup-uri și firme de venture capital, antreprenori de succes și experți în tehnologie.

Juriul a analizat 15 idei care s-au calificat pentru competiție, lansate de startup-urile inovative, propuse de participanți din România și din străinătate. Finala a fost rezervată primelor șase cele mai impresionante și mai pline de potențial proiecte.

Anul trecut, premiul a ajuns la Brainy Ant, un software ce permite testarea roboților de la distanță de către potențialii cumpărători. Fondatorul speră să fie controlate roverele de pe Marte prin intermediul programului. Techsylvania a avut loc la Cluj-Napoca, între 9 și 12 iunie, și a adus investitori importanți la nivel internațional.

Finaliștii StartUp Avalanche

  • Fastcast – platformă internațională de casting pentru producții din showbiz
  • Sypher - platformă pentru cei care implementează GDPR
  • Monday lifestyle – publishing tool pentru nutriționiști, traineri și entuziaști ai fitnessului
  • Vingineers  –aplicație mobilă pentru vinificație
  • Medijobs – portal de recrutare a personalului medical de toate specializările
  • Trooptravel – platformă de evenimente corporate ce folosește big data pentru optimizarea costurilor
Loading...
Comenteaza