Lidl s-a instalat la Cluj

Lidl s-a instalat la Cluj
Reţeaua germană de magazine tip discount şi-a deschis un birou, negociază terenuri şi vrea să facă angajări.

Concurenţii direcţi, Penny Market şi Plus, au anunţat unităţi noi. Reţeaua de magazine germană de tip discount Lidl a început campania de recrutare de personal pentru Cluj-Napoca. în acelaşi timp, responsabilii pentru dezvoltarea reţelei se află în negocieri pentru achiziţia de proprietăţi în municipiu, potrivit surselor din piaţa imobiliară.

 

Reprezentanţii Lidl Cluj, care are deja un birou în municipiu, au confirmat interesul pentru extinderea în zonă. “Noi, ca firmă, dorim să ne extindem în toată ţara, inclusiv la Cluj”, a menţionat unul dintre responsabilii Lidl. Acesta nu a dorit să dea detalii suplimentare despre planurile pentru Cluj, viitoarele unităţi sau angajări. Cu toate acestea, surse din piaţa imobiliară spun că reprezentanţii Lidl se află în negocieri avansate pentru achiziţia unui teren de 5.000 mp în zona Calea Turzii.

 

“Sunt 3-4 reţele de discount care ne-au contactat pentru realizarea unui magazin pentru că terenul nostru este plasat într-o zonă bună pentru un astfel de profil. Am avut mai multe discuţii, dar încă nu am finalizat o tranzacţie şi nici nu am ajuns la un acord financiar”, a precizat Marius Bejan, asociat în cadrul societăţii Coratim. Potrivit informaţiilor din piaţă, Lidl nu va deschide un magazin în România mai devreme de 2011. De altfel, încă în urmă cu trei ani, se preconiza intrarea Lidl la Cluj cu patru unităţi, dar, între timp, nu a apărut niciun astfel de magazin.

 

Lidl caută o persoană pentru a ocupa poziţia de asistent manager la Cluj, în sistem part-time, pentru biroul de expansiune, conform unui anunţ publicat în Piaţa de la A la Z. Atribuţiile principale ale vitorului angajat includ asistenţă pentru liderul de expansiune şi pentru cei care coordonează achiziţia de proprietăţi imobiliare, pregătirea orarului, programarea conferinţelor, facilitarea comunicării interne şi organizarea călătoriilor de afaceri.

 

Principalele condiţii pe care solicitanţii trebuie să le îndeplinească ţin de studii de management şi experienţă de muncă, cunoştinţe de limbă germană şi de operare pe calculator. Lidl promite oferirea unui salariu peste cel mediu în domeniu, încă de la angajare. Anunţul introdus pe site-ul BestJobs, în 25 iunie, a atras în două săptămâni 96 de CV-uri.

 

Daniel Don, director al Agenţiei Judeţene pentru Ocupare a Forţei de Muncă, spune că, deocamdată, reprezentanţii Lidl nu şi-au depus oferta de locuri de muncă vacante. Lidl este în curs de identificare a unor proprietăţi potrivite în România. Reţeaua este deţinută de grupul german Lidl & Schwarz.Co & KG, care operează şi hipermarketurile Kaufland. Acestea din urmă au apărut la Cluj în cartierele Mănăştur şi Mărăşti. Lidl deţine 800 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, România şi Bulgaria.

 

Germanii se concurează în România

 

Grupul german REWE intenţionează să realizeze un magazin Penny Market în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. De asemenea, reţeaua de magazine tip discount Plus, ce aparţine concernului Tengelmann, preconizează să deschidă şase magazine la Cluj în următorii ani, în cartiere dens populate precum Grigorescu, Mănăştur, Gheorgheni şi Bună Ziua, au declarat oficialii companiei.

 

Loading...
Comenteaza