Marriott își deschide hotel la Cluj

Marriott își deschide hotel la Cluj
Lanțul Courtyard cuprinde peste 1.000 de hoteluri în toată lumea | Foto: Travelzoo

Grupul hotelier Marriott International pregătește prima sa unitate turistică din Cluj-Napoca, programată să fie funcțională până în 2020. Hotelul va fi clasificat la 4*, fiind înregistrat sub brandul Courtyard.       

Brandul aparținător Marriott International mizează pe extinderea puternică în Europa și pregătește, în acest context, deschiderea a două hoteluri în România, până în 2020, conform portalului Profit. Primul va fi ridicat în București, iar al doilea, la Cluj.

În Europa, Courtyard are în plan 30 de noi hoteluri până în 2020, inclusiv în Marea Britanie, Franța, Germania. Primul hotel a fost deschis în 1983, în Atlanta, iar în prezent sunt 1.000 de hoteluri care operează sub acest brand în 47 de țări. În Europa există 63 de hoteluri Courtyard.

Compania Apex Alliance (Lituania) va construi primul hotel din România afiliat Courtyard by Marriott. Acesta va avea 260 de camere, iar investiția e estimată la 18-20 de milioane de euro. Apex Alliance construiește în București și un hotel cu 120 de camere afiliat Moxy Hotels, lanț deținut de Marriott.

Hotelul de 5* stele a picat

“În afară de Bucureşti, avem în vedere oraşele Braşov, Oradea, Cluj-Napoca şi Timişoara pentru două hoteluri Marriott şi trei Courtyard”, spunea fostul director al JW Marriott Bucharest, Kurt Strohmayer.

Inițial, Marriott voia să ridice pe cont propriu la Cluj o unitate de 5*, fără să se asocieze cu un partener local, declara Strohmayer, pentru ZIUA de CLUJ. Proiectul programat să înceapă în 2010 însă nu s-a mai concretizat.

Dintre marile lanțuri hoteliere interesate de prezența la Cluj și-au confirmat prezența Hilton (cu unități de 3* și 5*, Hampton și DoubleTree) și Golden Tulip (cu o unitate de 4*), iar Continental Hotels se află în negocieri pentru un prim hotel în oraș.

Un alt lanț important care urma să atace piața clujeană, Sheraton, nu a mai confirmat după ce proiectul Sigma Towers, din cartierul Zorilor, a fost abandonat de către inițiatorul acestuia, omul de afaceri Arpad Paszkany.  

Turismul în Cluj este pe val

Numărul turiştilor ajunşi în primele şase luni ale anului în judeţ a crescut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada 1-30 iunie, unităţile de turism în funcţiune cu minimum 10 locuri-pat au oferit turiştilor 4.822 camere cu 9.813 locuri. Au fost cazaţi 289.811 turişti, dintre care 64.029 străini (22% din total). Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, numărul străinilor a crescut cu 10%, potrivit Direcţiei de Statistică Judeţeană. Cei mai  mulţi provin din Ungaria (10.328), Germania (8.086), Italia (7.156), Marea Britanie (4.434),  Franţa (3.833). În 2017, 600.000 de turiști au vizitat Clujul, o creştere anuală de 35%. Cluj-Napoca și Salina Turda se află printre recomandările publicaţiei de turism Lonely Planet, care a indicat România ca fiind una dintre cele mai frumoase ţări de vizitat pentru amatorii de călătorii. Transilvania s-a clasat pe primul loc în topul celor 10 regiuni de vizitat în 2016, recomandate de către Lonely Planet.

Loading...
Comenteaza