Ministerul Mediului de Afaceri va promova bursa la Cluj

Ministerul Mediului de Afaceri va promova bursa la Cluj

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) și Bursa de Valori București (BVB) au anunțat că vor organiza anul viitor la Cluj un workshop dedicat diversificării surselor de finanțare pentru antreprenori.

Acestea au semnat un parteneriat de colaborare pentru promovarea unor inițiative legislative de dezvoltare a mediului de afaceri din România, precum și seminarii dedicate diversificării surselor de finanțare și facilitării accesului companiilor la finanțare.

„Mediul privat din România a atins un grad de maturitate care permite ca piața de capital să fie luată în considerare din ce în ce mai mult ca soluție de finanțare. Listările de acțiuni sau emisiunile de obligațiuni aduc premisele unei accelerări în business – fie producție, investiții sau exporturi,” a afirmat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri.
„Bursa caută să susțină antreprenorii care au deficit de capital și excedent de idei de dezvoltare a afacerii. Rolul acestui parteneriat este de fi mai aproape de antreprenori și de a pune în legătură companiile în căutare de finanțare cu investitorii care au capitalul atât de necesar dezvoltării acestora” a declarat directorul general al BVB, Adrian Tănase.

MMACA și BVB vor organiza anul viitor o serie de opt workshop-uri în cele opt agenții pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului din cadrul ministerului. Evenimentele se vor desfășura în Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Târgu-Mureș și Timișoara.

BVB va prezenta reprezentanților mediului de afaceri oportunitățile pe care piața de capital le oferă atât companiilor care doresc să se dezvolte, cât și investitorilor individuali care doresc să utilizeze mecanisemele bursiere.

Loading...
Comenteaza