Ministrul Muncii: Guvernul şi-a propus ca în 2015 să revizuiască Legea salarizării unitare

Ministrul Muncii: Guvernul şi-a propus ca în 2015 să revizuiască Legea salarizării unitare
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat luni că Guvernul şi-a propus ca în 2015 să revizuiască Legea 284/2010 privind salarizarea unitară, astfel încât aceasta să fie aplicabilă din 2016.

„Ne-am propus ca în anul acesta să revizuim Legea salarizării unitare. Ce pot să vă spun este că acum două săptămâni, la nivelul Guvernului, s-a creat un grup de lucru, care a fost aprobat prin memorandum, grup format din reprezentanţi ai ministerelor Dezvoltării şi Administraţiei, Finanţelor şi Muncii, astfel încât, în momentul în care scoatem o viziune clară în ceea ce priveşte modalitatea de salarizare a administraţiei publice, să intrăm în dezbatere cu dumneavoastră, cu Asociaţia oraşelor, a minicipiilor,dar şi cu celeleate sectoare bugetare - educaţie, sănătate", a declarat Rovana Plumb.

Ea a spus că Guvernul va ţine cont de propunerile în acest sens înaintate de primari, scrie Mediafax.

„Vom ţine cont de propunerile dumneavoastră, am deja o propunere pe modalitatea de salarizare a administraţiei publice locale şi vom continua dialogul astfel încât, începând cu 2016, să putem să punem în aplicare o nouă viziune în ceea ce priveşte salarizarea sectorului bugetar în România. Ne-am propus ca obiectiv ca până la sfârşitul lui 2015 să venim în faţa României şi a românilor cu o vizuune foarte clară în ce priveşte modalitatea de salariare. Ştim care sunt problemele, ştim cât de mici sunt salariile", a mai spus ministrul Muncii.

Afirmaţiile au fost făcute la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România.

Loading...
Comenteaza