Ministrul Transporturilor a vizitat Autostrada Transilvania

Ministrul Transporturilor a vizitat Autostrada Transilvania
Radu Berceanu (foto), ministrul Transporturilor, a vizitat, vineri, şantierul Autostrăzii Transilvania, în zona Suplacu de Barcău, şi şoseaua de centură a municipiului Oradea.

 

 

El şi-a exprimat dezacordul faţă de intenţia municipalităţii de a-şi asuma reabilitarea din fonduri proprii a unui tronson din această şosea. Berceanu a spus că nu este de acord cu propunerea primarului Oradei, Ilie Bolojan, ca municipalitatea să preia sarcina de a reabilita şoseaua de centură pe un tronson, unde lucrările sunt estimate la 10 milioane de euro.

 

Pe parcursul discuţiilor purtate într-o benzinărie de pe marginea şoselei cu directorul general al firmei Selina, care a câştigat anul trecut licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pentru modernizarea a 15,8 km din şoseaua de centură, Berceanu a promis că această companie va achita lucrările efectuate şi nedecontate, în valoare de 30 milioane de lei, şi că va mai aloca încă 20 de milioane pentru continuarea lucrărilor începute pe tronsonul dintre ieşirea din Oradea spre Satu Mare şi cea spre Arad.

 

"Ne gândim să rezolvăm problema cu banii. E un adevăr că anul trecut nu s-au continuat lucrările din cauză că nu au fost bani. Dăm acum 500 de miliarde de lei vechi, celelalte lucrări le mai discutăm", a spus ministrul, referindu-se la continuarea lucrărilor pe tronsonul de 3 km dintre intersecţia cu ieşirea spre Arad şi cea spre Cluj. Berceanu a atacat dur fosta conducere a Ministerului şi a CNADNR, pentru faptul că au decis ca reabilitarea şoselei de centură a Oradei să se facă pe patru benzi de circulaţie, şi nu pe două.

Loading...
Comenteaza