Competiție de proiecte inovative pentru NASA la Cluj

Competiție de proiecte inovative pentru NASA la Cluj

Agenția Națională Aerospațială a Statelor Unite (NASA) și-a propus își coreleze datele sale, într-o manieră colaborativă, cu proiectele propuse de clujenii care pot găsi soluții la aceste provocări.

Hackathon-ul internațional Space Apps, eveniment organizat de partenerul local Digital Transformers - Innovation Studio, va avea loc în perioada 19-21 octombrie, simultan în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București. Tema generică a competiției va fi "Pământul și Spațiul!".

Orice programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința poate lua parte la rezolvarea provocărilor propuse. Persoanele cu abilități de rezolvare a problemelor și idei creative (studenți sau profesioniști, începători ori veterani) au fost invitate să se înscrie.

Cele șase subteme ale celor două zile de competiții sunt "Puteți construi un/o...", "Ajutați-i pe alții să descopere Pământul", "Vulcanii, aisbergurile și asteroizii", "Lumea are nevoie acum de... ", "O lumină orbitoare" și "Un univers de frumusețe și minuni". Înscrierea participanților va începe la jumătatea lunii septembrie.

"Spațiul este frontiera finală. Avem multe de descoperit acolo, dar și pe Pământ sunt multe lucruri care merită scoase în evidență. Ceea ce este extraordinar la hackathon-ul Space Apps este faptul că participanții au posibilitatea de a accesa seturi de date (big data), puse la dispoziție de NASA.

Este singura ocazie de-a lungul unui an de a aborda provocările legate de Pământ și spațiu, în colaborare cu o organizație implicată în explorarea spațiului și observarea planetei noastre", a declarat Moe Zidan, partener asociat al Digital Transformers.

Premii speciale vor fi oferite pentru mai multe categorii. La ediția de anul trecut au fost desemnați câștigători pentru cea mai bună utilizare a datelor, cea mai bună utilizare a hardware-ului, cel mai bun concept privind o misiune, impact galactic, o soluție care inspiră, peferatul publicului. Participarea va fi limitată la 100 de persoane confirmate.

Echipele înregistrate sunt așteptate să își aducă propriile echipamente pentru a lucra la proiecte. În România, 80 de echipe au participat la edițiile anterioare. Space Apps este un program inovator de incubare al NASA organizat anual începând cu 2012 în întreaga lume.

În 2017 a fost organizată cea mai amplă ediție care a cuprins 187 de hackathon-uri cu 25.000 de participanți de pe șase continente, care au dezvoltat și au depus 2.000 de proiecte pe durata evenimentului.

Loading...
Comenteaza