Ofertă estivală: apartamente în vile de lux

Ofertă estivală: apartamente în vile de lux
Agenţiile de turism propun spre închiriere studiouri sau vile la preţuri avantajoase în staţiuni din Croaţia, Turcia sau Grecia pentru clujenii care nu doresc neapărat vacanţe all-inclusive.

 Apartamentele şi vilele de lux din Turcia, Croaţia, Spania sau Muntenegru au devenit alternative avantajoase pentru turiştii care se feresc de costurile mai mari pe care le implică o vacanţă all-inclusive. Cel mai mic preţ pentru un sejur de şapte zile într-un apartament cu două camere pe litoralul croat este de 39 euro/persoană.

 

39 de euro pentru un sejur de şapte zile în Croaţia este oferta cea mai ieftină a agenţiei de turism Universal Travel pentru turiştii care aleg o vacanţă pe litoral fără masa inclusă. Alţi operatori au propus spre închiriere clujenilor, la târgul Touristica de la Polus Center, apartamente sau vile de lux în Turcia, Muntenegru ori Grecia la preţuri care variază între 78 şi 155 euro/ persoană pentru un sejur de şapte zile.

 

Agenţii de turism estimează un grad de ocupare foarte bun anul acesta, bazându-se pe succes în ceea ce priveşte vânzările pachetelor similare din 2008 şi 2009. “De obicei, scoatem oferte de acest fel cât să umplem săptămânal un autocar de 40 de persoane. Anii trecuţi am dat în chirie aproape toate studiourile pe care le aveam. Este o ofertă avantajoasă mai ales pentru oamenii mai în vârstă, care nu îşi doresc un all-inclusive, ci vor să îşi gătească singuri sau mănâncă în oraş. Este bună şi pentru tinerii care nu au încă o situaţie financiară foarte bună”, este de părere Martin Bikfalvi, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism pe Transilvania de Nord-Vest.

 

Cel mai mic preţ în una din staţiunile  croate este de 22 euro/zi pentru un apartament, iar tarifele urcă în funcţie de confort şi utilităţi. La începutul sezonului, în staţiunea Pula un apartament de 2*, cu o capacitate de cazare de patru persoane, costă 249 de euro pentru şapte zile, tarifele urcând la 636 de euro în perioada 17-24 iulie. Un apartament de 5*, închiriat pe durata a şapte zile, pentru patru persoane, cu mic dejun inclus, ajunge la 1.484 de euro. “Noi am început deja să vindem aceste oferte şi merg foarte bine”, au spus reprezentanţii Universal Turism Cluj.

 

în complexul Royal Heights din peninsula turcească Bodrum, un apartament cu două camere destinat unui număr de patru persoane are un preţ care porneşte de la 55 euro/zi în iulie, clujenii beneficiind de o reducere de 15% dacă achiziţionează pachetele până la 25 aprilie. în acelaşi complex, închirierea unei vile cu trei camere şi piscină pentru cinci persoane costă 86 euro/zi. Cele mai mari tarife sunt percepute pentru vilele de 4 camere, cu piscine, prevăzute pentru şapte persoane: 119 euro/zi.

 

Astfel, o vacanţă de şapte zile într-un apartament cu două camere costă 97 euro/persoană, în timp ce pentru chiria unei vile cu patru camere şi piscină în acelaşi interval un turist plăteşte 119 euro. Agenţia Calibra a scos oferte cu destinaţiile Muntenegru şi Grecia, care pornesc de la 155 euro/zi pentru un studio de două persoane sau de 270 euro/zi pentru un apartament de trei persoane.

 

Croaţia

 

 Apartament 2* (4 persoane), 17-24 iulie, staţiunea Pula: 636 euro

 Apartament 3* (4 persoane), 17-24 iulie, staţiunea Pag: 504 euro

 Vilă 4* (4 persoane), 17-24 iulie, staţiunea Dubrovnik: 875 euro

 

 

Turcia

 

 Apartament 2 camere (4 persoane), 7 zile: 385 de euro

 Apartament 3 camere (5 persoane), 7 zile: 441 euro

 Vilă 3 camere cu piscină (5 persoane), 7 zile: 511 euro

 Vilă 4 camere cu piscină (7 persoane), 7 zile: 833 euro

 

 

Muntenegru

 

lStudio (2 persoane), 7 zile: 1.085 euro; autocar: 65 euro dus-întors

 

Loading...
Comenteaza