Până să ajungă la Jucu, Bosch investeşte 70 milioane de euro într-o fabrică din Serbia

Până să ajungă la Jucu, Bosch investeşte 70 milioane de euro într-o fabrică din Serbia
Compania de automotive Bosch, aşteptată să ia locul fabricii Nokia la Jucu, a anunţat astăzi că va investi 70 milioane de euro în Serbia, într-o fabrică de ştergătoare de parbrize.

 

Robert Bosch GmbH este cel mai mare furnizor din industria automotive din lume, notează Bloomberg, care a publicat anunţul companiei. Fabrica din localitatea Pecinici, la 25 kilometri de capitala Belgrad, va avea 22.000 de metri pătraţi iar construcţia va începe anul viitor, urmând ca producţia în sine să demareze după un an. În fabrică vor munci doar 60 de angajaţi la început, dar, conform Bloomberg, numărul acestora ar putea creşte la 600 în 2019. Fabrica din Serbia va face parte din divizia Bosch Electrical Drives, care fabrică motoare electrice pentru automobile. Divizia are 12 fabrici în lume. "Bosch consideră Serbia ca o bună locaţie din care poate aproviziona piaţa central-europeană", se arată în comunicatul Bosch.

Amintim, Bosch se află în negocieri cu Consiliul Judeţean Cluj şi Tetarom SA pentru a prelua spaţiul rămas liber în parcul industrial Tetarom III din Jucu, după plecarea producătorului de telefoane mobile Nokia.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a precizat că negocierile cu Bosch nu au fost afectate de anunţul companiie.

Loading...
Comenteaza