Parc industrial inaugurat la Apahida

Parc industrial inaugurat la Apahida
Nervia inaugurează azi parcul industrial din Sânnicoară-Apahida. Zona va avea structură de parc industrial, fără să aibă însă şi titlu oficial. “Dacă mergem în acelaşi ritm, în august-septembrie o să finalizăm vânzările”, consideră Adam Ambrus, directorul Nervia.

Primele companii care au achiziţionat parcele în Apahida sunt societăţile locale Midicons (construcţii), Arpis International (comerţ), Buena Mesa (comerţ) şi Vitrina Felix Media, ce are nevoie de spaţii pentru producţie publicitară, şi companiile spaniole Ulma Packaging (producţie de utilaje pentru ambalarea alimentelor), Trans SESE (transporturi) şi Nervia Center.

Cel mai recent client este o companie finlandeză ce a achiziţionat 2,8 ha pentru o bază logistică. Potrivit conducerii Nervia, primele societăţi vor începe lucrul la propriile unităţi în iunie şi le vor finaliza în acest an. Reprezentanţii Nervia preconizează că după finalizarea întregului proiect, adică în trei - patru ani, în parc ar putea lucra 5.000 de angajaţi.

 

Preţul de vânzare actual este de 90 euro/mp pe suprafaţa netă de parcelă, faţă de 80 de euro, la cât se situa la începutul lunii trecute. “Preţurile cresc în toată zona industrială de dincolo de Apahida, care a început să se mişte. In plus, odată cu viabilizarea şi realizarea drumurilor de acces se creează noi facilităţi. Interesul este atât de mare, încât ne face să credem că nu vindem scump faţă de preţul din piaţă”, consideră directorul Nervia. “Preţurile vor creşte în continuare, din cauza rezervelor reduse de teren care se pretează la dezvoltări industriale întinse în zona Clujului”, mai afirmă Ambruş. 

Un alt proiect aflat în pregătire de Nervia este un parc logistic în zona Turda-Câmpia Turzii, unde a achiziţionat 34 ha de teren. Investiţia este estimată la 10 milioane de euro. Germanii de la Reif vor investi 11-12 milioane de euro în zona industrială din Câmpia Turzii. Primul investitor ce îşi va stabili locaţia este compania germană Heco Schrauben.

CTP Invest România, subsidiara liderului din Cehia pe piaţa spaţiilor industriale şi de depozitare, va investi într-un proiect industrial în zona Turda 50-60 de milioane de euro.

Loading...
Comenteaza