Parcul logistic Kaufland, funcţional din 2011

Parcul logistic Kaufland, funcţional din 2011
Grupul german va da în folosinţă anul viitor primele depozite lângă Turda. În paralel, două societăţi din Gherla fac demersuri pentru deschiderea unui asemenea hipermarket în localitate.
În comuna Mihai Viteazul urmează să fie date în folosinţă în 2011 primele depozite din parcul logistic pregătit de Kaufland pentru aprovizionarea magazinelor sale din Transilvania. Pe de altă parte, două companii din Gherla au demarat procedura de obţinere a avizelor de construire pentru un astfel de hipermarket într-o zonă de producţie.

Lucrările pentru centrul logistic Kaufland se află în derulare, iar o primă fază a proiectului ar urma să fie finalizată în primăvară, potrivit informaţiilor deţinute de reprezentanţii Primăriei Mihai Viteazul. “Am dat autorizaţiile şi se construieşte. Se fac acum cinci depozite din 12, iar acestea ar trebui să fie gata în primăvară. Angajările se vor face în primăvara anului viitor. Ne-am interesat şi noi fiindcă ne-am dori ca o mare parte a angajaţilor să fie de la noi din comună”, a spus primarul Ioan Zeng.

Centrul logistic din Cluj a fost proiectat pentru a asigura alimentarea la timp a magazinelor din Transilvania, cu o cantitate exactă de marfă. Conform planurilor, lucrările se vor desfăşura în două etape. În prima, suprafaţa clădirilor construite va fi de 52.800 mp, iar în a doua vor fi ridicate construcţii cu o suprafaţă de 75.700 mp. Astfel, suprafaţa parcului logistic va ajunge la 128.500 mp. Spaţiile aferente centrului logistic presupun spaţii verzi de 85.700 mp, căi de acces auto şi pietonale pe 125.800 mp, 23.000 mp de parcări şi bazine de apă, pe un teren de 20.000 mp. Finalizarea lucrărilor la parcul Kaufland, companie din grupul german Lidl-Schwarz, a fost programată pentru 2012.

“În luna august 2010 s-au demarat lucrările pentru construcţia celui de al doilea depozit logistic Kaufland, în comuna Mihai Viteazul, la câţiva kilometri de localitatea Turda. Estimăm că prima fază de construcţie a centrului logistic va fi funcţională până la sfârşitul anului 2011. Viitorul depozit logistic va deservi, în special pentru sortimentele de produse proaspete, zonele Transilvania, Banat şi nordul Moldovei. Centrul logistic va crea în prima fază 180 de locuri de muncă permanente”, a precizat Alice Manu, specialist relaţii publice la Kaufland România.

Hipermarketul din Gherla ar urma să fie realizat pe un teren al fabricii de confecţii metalice Someg. Alături de Transcarpatica, Someg figurează ca beneficiară a documentaţiilor întocmite pentru obţinerea avizelor necesare realizării proiectului. “Ei sunt acum pe traseul legal de avizare, iar documentaţiile apar pe numele celor două societăţi pentru că acestea deţin terenurile acolo: Someg şi Transcarpatica. Someg vinde, ceilalţi rămân şi s-au restrâns. Tot de acolo s-a cumpărat şi terenul pentru Plus acum câţiva ani. S-a făcut Plus, acum în continuare cumpără Kaufland. Mai întâi trebuie să vedem dacă obţin avizele. Procesul va dura mai mult, fiindcă vor şi să demoleze nişte foste secţii. Deocamdată au doar un certificat de urbanism, vor avea nevoie de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) şi urmează o dezbatere publică, unde sperăm să se pronunţe toţi cei interesaţi de subiect”, ne-a declarat primarul din Gherla, Ovidiu Drăgan. Transcarpatica şi Someg au demarat procedurile pentru obţinerea avizului de mediu pentru PUZ – complex comercial Kaufland, la aceeaşi adresă a Someg.

Schwarz mai este prezent pe piaţa românească prin compania cu profil de discount Lidl. Ultima a preluat de la grupul Tengelmann reţeaua Plus, care a deschis în vară o unitate în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca şi are în pregătire planuri pentru un alt magazin, pe Calea Baciului. Kaufland deţine hipermarketuri la Cluj-Napoca (în Mărăşti şi Mănăştur) şi la Turda. Potrivit informaţiilor din piaţă, un al treilea hipermarket în Cluj-Napoca ar urma să fie realizat în Someşeni, unde, pe terenul deţinut de asociaţii Grup 4 Instalaţii (anterior proprietate a fostei IRA) se pregăteşte şi un magazin BauMax. Proiectul, ce cuprinde o unitate de bricolaj şi un hipermarket, este în curs de avizare. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, reprezentanţii Kaufland au analizat şi fosta platformă Tehnofrig pentru o posibilă investiţie, dar oficialii grupului nu au dorit să dea detalii.

Moda parcurilor de retail

Tehnofrig Imobiliare, ce deţinea un teren de 11,2 hectare în zona gării, a obţinut avizele necesare pentru schimbarea destinaţiei din spaţiu industrial în zonă de servicii şi comerţ. Conform propunerilor prezentate de proiectanţi, aici ar urma să se realizeze un parc de retail, primul instalat fiind Dedeman.

Loading...
Comenteaza