Pentalog s-a instalat la Cluj şi angajează 120 de oameni

Pentalog s-a instalat la Cluj şi angajează 120 de oameni
Grupul francez de servicii informatice şi-a deschis filiala din Silver Business Center după ce a ales Clujul în detrimentul Timişoarei.

Compania franceză şi-a făcut oficial lansarea la Cluj joi. Mai multe companii din tehnologia informaţiei şi comunicaţii, deja prezente pe piaţă, au anunţat extinderi şi angajări pe piaţa locală.

Grupul Pentalog, activ în domeniul serviciilor de inginerie informatică şi dezvoltare de aplicaţii software şi proiecte informatice, şi-a stabilit centrul în imobilul de birouri Silver Business Center şi a ajuns deocamdată la o echipă de 20 de oameni. În doi ani, Pentalog ar urma să ajungă la 120 de persoane, potrivit conducerii companiei. "Căutăm atât oameni cu experienţă, foarte bine pregătiţi, cât şi juniori, pe care îi pregătim noi, fiindcă avem programe de stagii, care durează minimum trei luni", a precizat Raluca Oţelea, general manager People Centric, filială a Pentalog, specializată în recrutare IT. În România, centrul de la Cluj este al cincilea birou al companiei, după cele din Bucureşti (115 colaboratori), Braşov (170), Iaşi (110) şi Sibiu (75).

"Decizia pentru deschiderea noului centru a fost luată în urmă cu un an. Am făcut studii de prospectare a pieţei, aveam de ales între Cluj şi Timişoara şi am decis să deschidem aici. Piaţa din Cluj este una dinamică, putem găsi oameni competenţi şi mai aproape de ceea ce căutăm noi. Sunt aici companii cu o structură mai asemănătoare cu a noastră, în timp ce în Timişoara sunt mai degrabă companii de mai mici dimensiuni", a explicat Oţelea. Compania are agenţii comerciale în Franţa, Germania, Israel şi România şi centre în România, Republica Moldova şi Vietnam. Pentalog a fost înfiinţată în localitatea Orleans în 1995 şi a avut o cifră de afaceri anuală de 20 de milioane de euro.

De asemenea, alte companii din domeniul IT, deja active pe piaţa locală, au anunţat extinderea la Cluj şi creşterea numărului de angajaţi. iQuest a ajuns în vară la 290 de angajaţi în centrul de dezvoltare din Cluj-Napoca şi a anunţat că va continua recrutările, urmând să atingă peste 310 angajaţi în Cluj până la sfârşitul anului şi peste 400 la nivelul întregii companii. Compania estimează pentru acest an afaceri de 14 milioane de euro. În România, firma germană are centre de dezvoltare în Cluj, Braşov şi Bucureşti. ISDC a ajuns în iulie la 158 de salariaţi la Cluj, dintre care 44 integraţi în echipă în acest an. Compania urmează să aducă 40 de noi angajaţi până la final de an. ISDC a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 7,5 milioane de euro, iar pentru 2011 estimează o creştere de 30% a acesteia.

EBS România, unul dintre cei mai importanţi furnizori de programe informatice pentru planificarea resurselor întreprinderii, avea la început de an 370 de angajaţi, majoritatea la Cluj, iar ca ţintă, 1.000 de oameni până în 2015. Compania anunţa în septembrie că a angajat în ultimele 12 luni 140 de oameni, ajungând la 500 de salariaţi. Compania britanică Endava este prezentă pe plan local cu birouri la Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti, cu 310 angajaţi. La Cluj lucrau în vară 187 de oameni, iar planurile anunţate sunt de a ajunge la 250 până la finalul anului.

Seară franceză cu degustare de vinuri

Pentalog şi-a lansat oficial noua filială de la Cluj printr-un eveniment francez pregătit la hotelul City Plaza. Conducerea - reprezentată de Frederic Lasnier, chairmain & CEO Pentalog, Pierre Pichot, DCM Pentalog Cluj, Monica Jiman, deputy CEO Pentalog - s-a alăturat reprezentanţilor echipei de la Cluj şi invitaţilor de la filialele din ţară la evenimentul cu degustare de vinuri şi specialităţi specifice bucătăriei franceze. Seara a început însă cu un moment de reculegere în memoria fondatorului Apple, Steve Jobs, decedat joi. "Thank you, Mr Jobs!", i-a transmis Lasnier omului care a marcat o întreagă generaţie. "În memoria unui geniu" a fost mesajul apărut pe ecranul de prezentare, alături de imaginea lui Jobs.

 

Loading...
Comenteaza