Produsele de Cluj îşi fac loc în malluri

Produsele de Cluj îşi fac loc în malluri
Marile complexe comerciale din Cluj-Napoca acceptă ca produsele agroalimentare locale să poată fi valorificate în cadrul acestora, susţine preşedintele AgroTransilvania Cluster (ATC), Felix Arion.

Organizatorii unei dezbateri desfășurate marţi la Cluj sub titlul “De ce să devin membru al AgroTransilvania Cluster?” propun dezvoltarea structurii asociative pe modelul unui cluster care să unească interesele întregului lanț de valoare prin proiecte cu rezultate concrete. Activitatea ATC este orientată spre susținerea producătorilor locali, “Transilvania acasă” fiind conceput pentru a aduce produsele autohtone pe mesele clujenilor. Accesul pe piața de desfacere în Iulius Mall este rezultatul susținerii instituționale prin Consiliul Județean, pe de o parte, și deschiderii conducerii complexului comercial pentru promovarea produselor locale, conform conducerii ATC.

„Succesul proiectului, aflat în derulare din decembrie 2013, a încurajat extinderea colaborării prin organizarea în parteneriat a unei piețe de produse proaspete în incinta aceluiași mall și care va fi deschisă clujenilor din primăvara anului 2015.  “Transilvania acasă” își propune să meargă mai departe, iar în această toamnă va ajunge și în Polus Center, într-un parteneriat cu magazinul Carrefour. Colaborarea este în curs de perfectare, până la acest moment fiind agreați și listați în magazin principalii producători locali ai clusterului.

Branduri de renume locale sunt scoase și ele de la naftalină tot prin intermediul unor proiecte marca ATC. Se pregătește redeschiderea Fabricii de la Țaga, urmare a perfectării unei înțelegeri cu FrieslandCampina România. Pentru a implementa un model de afaceri sustenabil, acordul prevede producția Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale ATC”, a declarat Arion.

În cadrul unui parteneriat între ATC, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Banca Transilvania și Hygia Consult a fost instruit personalul de consultanță al ATC prin proiectul „Learn consulting, do consulting”. La un an de la demararea proiectului, structura este pregătită să ofere sprijin fermierilor pentru accesarea fondurilor europene în 2014-2020. Evenimentul de la Cluj face parte din proiectul „Dezvoltarea sustenabilă a clusterului agroindustrial sub brandul ATC”, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice - „Investiții pentru viitorul dumneavoastră”.

Loading...
Comenteaza