Protest la fiscul clujean

Protest la fiscul clujean

Sute de angajaţi ai Finanţelor din Cluj au protestat îngrijoraţi din cauza proiectului care prevede desfiinţarea direcţiilor regionale. „Mediul politic vorbeşte de încasări istorice la nivelul de ANAF, dar desfiinţăm o structură care funcţionează”, a spus un lider de sindicat.

La Cluj, peste 200 de angajaţi ai Administraţiei Județene a Finanţelor Publice au întrerupt activitatea timp de o oră, nemulţumiţi de faptul că se discută desfiinţarea direcţiilor regionale de finanţe, iar ei se tem pentru locurile de muncă.

Liderul Sindicatului Sedlex Cluj, Ilie Rostogol, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost un protest spontan de o oră, timp în care s-au angajații s-au adunat în curtea instituţiei, deoarece a intrat în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor propunerea de desfiinţare a direcţiilor de finanţe regionale.

„Necazul este că se desfiinţează, dar nu ştim nimic ce se va întâmpla cu noi în perioada următoare, este o problemă a locurilor de muncă. Mai este problema patrimoniului, care va trebui împărţit pe judeţe, cum se va face acest lucru. Este o hotărâre politică”, a spus Rostogol.

Potrivit acestuia, la Bucureşti a avut o întâlnire cu toţi liderii de sindicate din finanţe şi cu ministrul Eugen Teodorovici. „Vom afla atunci, sper, mai multe detalii”, a precizat liderul Sindicatului Sedlex Cluj.

Ministrul i a declarat, marţi, la Parlament, că este necesară o reformă administrativă a ANAF şi a transmis angajaţilor nemulţumiţi de reorganizarea instituţiei să-şi respecte obligaţia de serviciu. Întrebat despre nemulţumirile angajaţilor ANAF, Teodorovici a spus că le dă un sfat: să îşi respecte obligaţia de serviciu. 

„Felul în care se restructurează ANAF este decizia ministrului de Finanţe. Pentru că de ani de zile tot vorbim despre ANAF, despre modul în care ANAF trebuie să se reformeze, să-şi schimbe în principal mentalitatea la nivelul lucrătorului. Sunt colegi foarte buni în această structură, care îşi fac treaba an de an, dar nevoia de schimbare există.

Este evidentă, atât la nivel de structură, cât şi la nivel de mentalitate, de mod de lucru, de echipamente. Trebuie să facem o reformă administrativă a ANAF, să ne asigurăm că partea de informatizare şi partea de dotare cu echipamente în vămi trebuie să se producă cât mai repede”, a spus ministrul Finanţelor.

Loading...
Comenteaza