“Rechinii imobiliari” din SUA fac racolări la Cluj

“Rechinii imobiliari” din SUA fac racolări la Cluj
Companiile americane Property Shark şi Yardi au pregătit o clădire de birouri în zona Pieţei Mihai Viteazul, propunându-şi să angajeze 180 de persoane în următoarele 18 luni.
Property Shark şi Yardi, al căror birou comun din Cluj este condus de Matthew Haines, vor să recruteze în următoarea perioadă pe plan local 180 de persoane. Printre cei vizaţi să lucreze pentru firmele din SUA se numără analiştii de business, specialiştii în marketing, jurnaliştii imobiliari, informaticienii sau operatorii de call center.

Cele două companii au ocupat un etaj de birouri în zona Pieţei Mihai Viteazul şi au pregătit alte două niveluri pentru viitorii salariaţi. “Facem angajări pentru mai multe posturi. O să dureze ceva timp până o să angajăm 150-180 de persoane. Acum, strategia firmei este să angajeze, pe cât posibil, oameni la Cluj”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Matthew Haines, vicepreşedinte al Property Shark şi manager general al biroului din Cluj al Yardi. Property Shark deţine o bază de date imobiliare şi un portal pe internet, iar Yardi creează programe informatice de management al proprietăţilor imobiliare. “Am primit o cerere pentru opt posturi de jurnalişti, oameni care o să lucreze ca o parte dintr-o echipă din New York, dar, pentru că nu este nevoie de o prezenţă fizică acolo, încercăm să facem posturile aici în Cluj”, a explicat Haines.

Jurnaliştii vor trebui să facă sinteze de informaţii imobiliare de pe bloguri sau reviste din SUA. “Marţi am început să caut trei oameni pentru echipa de marketing. Am o echipă de programare şi posturi libere acolo. Avem o echipă de analişti business pentru care este nevoie de o licenţă în economie; avem un post liber în echipa de cartografie. De asemenea, avem două sau trei echipe de call center la Cluj şi în curând îl vom mări cu 40-50 de oameni”, a adăugat Haines. “Yardi se ocupă de softuri pentru management de portofolii mari de proprietăţi. Dacă ai 10.000, 20.000 sau 50.000 de apartamente, este nevoie de un soft pe care să le urmăreşti. Vom face angajările în următoarele 18 luni. Am venit în Cluj deoarece calitatea oamenilor este foarte înaltă”, a spus Haines. “Noi facem oferte, iar candidaţii le acceptă sau nu. Peste 90% dintre candidaţi au fost mulţumiţi. Trebuie să creştem salariile în funcţie de piaţă şi de dezvoltarea persoanei”, a explicat Haines. Cei interesaţi de locurile de muncă la Property Shark şi Yardi îşi pot depunde CV-urile doar pe site-ul de recrutare Ejobs. Candidaţii trebuie să cunoască limba engleză foarte bine. În biroul din Cluj al celor două companii lucrează 85 de persoane. Yardi a avut o cifră de afaceri anuală de 200 de milioane de dolari. Grupul are 1.800 de angajaţi la nivel mondial.

Agenţiile de recrutare au informat că societăţile din Cluj pun la dispoziţie locuri de muncă în special în servicii şi producţie. “Cele mai multe posturi sunt pentru persoanele cu studii superioare, care cunosc limbi străine”, a declarat Liliana Graure, branch manager al Manpower România. Din martie va creşte numărul posturilor oferite muncitorilor. “Sunt disponibile atât în producţie, cât şi în servicii câteva sute de posturi. La munca necalificată salariul e de 700 de lei brut, la care se adaugă sporuri, ture de noapte şi se poate ajunge la 1.200 lei net. În cazul celor cu studii superioare, fără experienţă, salariile încep de la 1.000-1.200 lei, iar evoluţia acestora depinde dacă au făcut practică şi ştiu o limbă străină mai deosebită”, a precizat Graure. Adecco are 70 de posturi vacante în IT, finanţe-contabilitate. “Cele mai multe poziţii sunt pentru munci temporare, muncitori calificaţi şi necalificaţi”, a declarat Claudiu Ploscar, branch manager.

Doar 146 de posturi la AJOFM Cluj

Pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost afişate în săptămâna 7-13 ianuarie 146 de locuri de muncă vacante în Cluj. “Avem locuri disponibile în confecţii, vânzări, pentru şoferi, agenţi de securitate, muncitori necalificaţi, asistenţi medicali, economişti, contabili, lăcătuşi, proiectanţi, ingineri instalaţii, pentru construcţii sau călcătorese lenjerie”, a declarat Daniel Don, directorul executiv al AJOFM Cluj.


Loading...
Comenteaza