Remarul investeşte 20 de milioane de euro în contractul cu Bombardier şi angajează 1.000 de oameni GALERIE FOTO / VIDEO

Remarul investeşte 20 de milioane de euro în contractul cu Bombardier şi angajează 1.000 de oameni GALERIE FOTO / VIDEO
Producătorul de material rulant „Remarul 16 Februarie” din Cluj-Napoca va investi 20 de milioane de euro şi va angaja 1.000 de persoane, în cadrul contractului semnat cu producătorul canadian de material rulant Bombardier.
Documentul respectiv a fost semnat în urmă cu trei luni.

Primul tren produs în cadrul contractului, o ramă electrică AGC (Autorail Grande Capacite), ar urma să fie produsă la cel puţin 12 luni de la semnarea contractului cu primul beneficiar, conform preşedintelui Consiliului de Administraţie al Remarul, Adrian Timar. Ulterior ramele pot fi produse cu o cadenţă de până la una pe lună, în funcţie de comenzi. Astfel de trenuri AGC au fost vândute în lume în 650 de exemplare, a precizat directorul Bombardier România, Mircea Marian, iar Remarul ar urma să fie furnizorul de astfel de trenuri pentru şase ţări din regiune, în special din fosta Uniune Sovietică.

Întrebat câţi dintre cei 20 de milioane de euro au fost investiţi deja pe linia de producţie a companiei clujene, Timar nu a precizat. „Este o cifră confidenţială”, a declarat Timar.

Remarul "16 februarie" a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 90 de milioane de lei şi a sărbătorit astăzi 141 de ani de activitate în prezenţa primarului Sorin Apostu, a prefectului Florin Stamatian, a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe şi a deputatului PDL Daniel Buda.


Loading...
Comenteaza