Se anunță un an bun pentru piața birourilor la Cluj

Se anunță un an bun pentru piața birourilor la Cluj
Clujul are una dintre cele mai atractive piețe office din țară | Foto: COS

Orașele cu cele mai importante tranzacții cu spații de birouri la început de an sunt București, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca și Iași.

2019 a început bine pentru piața tranzacțiilor cu spații de birouri, fiind semne că tendința ascendentă se va menține până la finele anului, conform companiei de consultanță imobiliară JLL România. La nivel național, în primul trimestru au fost închiriați 124.500 mp, cu 41% peste perioada similară de anul trecut.

Tranzacțiile realizate în primul trimestru reprezintă 31% din volumul total tranzacționat anul trecut, de 400.000 mp. Dacă se va menține ritmul actual, piața tranzacțiilor cu spații de birouri ar putea ajunge până la sfârșitul anului la 560.000 mp, potrivit JLL.

"În primul trimestru au fost semnate mai puține tranzacții comparativ cu acceași perioadă a anului trecut, respectiv 68 față de 73, însă suprafața medie închiriată a crescut la 2.000 mp, de la 1.200 mp în 2017. Această evoluție a fost determinată de cinci tranzacții de peste 10.000 mp și arată că piața românească rămâne o destinație atractivă pentru companiile existențe, dar și pentru nume noi”, a declarat Marius Șcuta, head of office agency la JLL România.

Compania a înregistrat în primul trimestru din 2019 cea mai mare cotă de piață pe segmentul de închirieri de spații de birouri la nivel național, de 26,7% din total, tranzacționând 33.500 mp. Cei mai mulți dintre chiriașii din primul trimestru au provenit din tehnologia informației, sectorul financiar și cel de servicii profesionale.

Bucureștiul a atras în primul trimestru cel mai mare volum de tranzacții, respectiv 107.000 mp (86% din totalul la nivel național), fiind urmat de Timișoara cu 6.000 mp (5%). Tranzacții importante au fost realizate și în Craiova, Cluj-Napoca și Iași.

Loading...
Comenteaza