Se fac strategii pentru marile cartiere

Se fac strategii pentru marile cartiere
Companiile care dezvoltă proiectele Lomb şi Tineretului, în asociere cu municipalitatea, trebuie să transmită planurile de acţiune pentru 2009.

Primăria a solicitat ca, până la sfârşitul săptămânii, dezvoltatorii viitoarelor cartiere Lomb şi Tineretului să transmită planurile de acţiune pentru 2009. Companiile vor formula şi propuneri privind colaborarea cu reprezentanţii autorităţilor locale. Impact şi Polus au anunţat demararea şantierelor pentru 2009. Primarul Sorin Apostu susţine că nu s-a pus problema  acceptării unor amânări ale proiectelor sau decalări de termene. Le-am cerut să ne transmită care sunt dificultăţile cu care se confruntă şi cum poate Primăria să îi ajute”, a spus primarul.

 

Reprezentanţii Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul cartierului din Dealul Lomb, au declarat că planurile, pentru acest an, vizează începerea lucrărilor pentru viabilizarea terenului şi pentru realizarea zonei expo, unde, pe 3 hectare, se vor realiza mai multe tipuri de locuinţe pentru a testa interesul clujenilor. “Ne concentrăm pe documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire, iar arhitecţii britanici lucrează la ajustarea proiectului”, a precizat Maria Cinar Jiga, PR officer Impact. Reprezentanţii Impact spun că autorităţile ar putea contribui la realizarea căilor de acces care vor lega viitorul cartier de oraş. Amintim că, luna viitoare, Impact trebuie să obţină autorizaţia de construire, în conformitate cu contractul de asociere. Conform datelor transmise de Impact, în 24 de luni de la obţinerea primei autorizaţii de construcţie se vor construi şi preda cele 75 de locuinţe sociale.

 

“In cel mai scurt timp se va începe cu lucrările de infrastructură, primul pas fiind începerea lucrărilor pentru execuţia de drumuri, în primul rând pe cele 88 ha, reprezentând 33% din teren, suprafaţa care va fi viabilizată şi predată Consiliului Local către Primărie. Predarea suprafeţei viabilizate se va realiza în termen de 12 luni de la obţinerea autorizaţiei. Ritmul de dezvoltare a zonelor şi a funcţiunilor va depinde de reacţia pieţei, de ceea ce va cere piaţa, de necesităţi. Este posibil ca anumite sub-zone ale proiectului să avanseze mai rapid decât altele”, spun reprezentanţii Impact. Cartierul din Lomb va fi dezvoltat pe 267 de ha, unde ar urma să se realizeze 6.000 de locuinţe.

 

Inceperea lucrărilor pentru Cartierul Tineretului a fost anunţată pentru primăvară, acum câteva luni, cu toate că piatra de temelie a fost pusă, oficial, în mai 2008. Dezvoltatorii estimau, cu ocazia lansării, că prima etapă se va finaliza în a doua jumătate a anului 2009. Proiectul presupune o investiţie de 510 milioane de euro şi constă în 6.000 de locuinţe.

Cartierul vizează un teren de 203 ha, amplasat pe Dealul Sf. Gheorghe şi dispus între Bd. Muncii şi Fânaţele Someşeni. La finalul lunii ianuarie, oficialii municipalităţii spuneau că aşteaptă, în scris, lămuriri de la partenerii de dezvoltare a Cartierului Tineretului, după discuţii avute cu reprezentanţii Polus. Primarul spunea că una dintre clauzele contractului de asociere ar îngreuna negocierile companiei cu posibilii finanţatori. Reprezentanţii Polus nu au dorit să ofere detalii privind discuţiile cu municipalitatea.

 

 

Tineretului  

 

Dezvoltator:   Polus

Teren: 203 ha

Locuinţe: 6.000

Investiţie: 510 mil euro

 

 

Lomb

 

Dezvoltator:   Impact

Teren: 267 ha

Locuinţe: 6.000

Investiţie: 650 mil euro

Loading...
Comenteaza