Se ieftinesc chiriile în Cluj: cu cât îţi închiriezi garsonieră în Mănăştur sau Zorilor

Se ieftinesc chiriile în Cluj: cu cât îţi închiriezi garsonieră în Mănăştur sau Zorilor
Chiriile pentru garsoniere în Mănăştur au scăzut cu 10 euro pe lună în ultimul an, arată o analiză a imobiliare.ro: chiriile încep de la 150 de euro, faţă de 160 de euro pe lună în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Apartamentele cu două camere pot fi închiriate acum şi cu 170 de euro pe lună în Mănăştur, faţă de un nivel minim de 200 de euro în vara lui 2012. O scădere încă şi mai mare a avut loc pe segmentul locuinţelor cu trei camere, unde preţurile pornesc de la 200 de euro pe lună, faţă de 275 de euro pe lună anul trecut.


În cartierul Zorilor tendinţa de scădere a chiriilor se menţine doar pe segmentul garsonierelor: o astfel de locuinţă poate fi închiriată acum cu 160 de euro pe lună, faţă de 180 de euro pe lună anul trecut. La două camere se remarcă o tendinţă de creştere, de la un preţ minim de 190 de euro pe lună la unul de 235 de euro pe lună. Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, preţul minim cerut a rămas constant, la 300 de euro pe lună.

Spre deosebire de segmentul vânzărilor de apartamente, caracterizat de un trend al preţurilor relativ unitar, general descendent, cel al închirierilor de apartamente a avut o evoluţie evident eterogenă în ultimul an. O analiză realizată de Imobiliare.ro asupra chiriilor minime practicate în anumite cartiere ale marilor oraşe relevă nu doar scăderi, ci şi creşteri ale pretenţiilor proprietarilor în ultimele 12 luni. "O astfel de evoluţie este caracteristică unei pieţe aflate în curs de stabilizare, în care proprietarii încearcă în mod natural să se alinieze la cererea şi puterea de cumpărare venite din partea potenţialilor clienţi, ajustându-şi pretenţiile atât în plus, cât şi în minus", arată imobiliare.ro.

Capitala este oraşul ce ilustrează cel mai bine evoluţia eterogenă a chiriilor practicate pentru apartamente. În cartierul Dristor, spre exemplu, o garsonieră poate fi închiriată în prezent cu 200 de euro pe lună, faţă de 210-225 de euro pe lună anul trecut. La două camere, preţurile au rămas relativ stabile, în jurul a 250 de euro pe lună. La apartamentele cu trei camere, preţul minim cerut în prezent este de 320 de euro pe lună, faţă de un minimum de 250 de euro în vara lui 2012.


În cartierul Drumul Taberei, chiriile minime se situează în jurul a 170-180 de euro pe lună, la fel ca anul trecut. La două camere însă, pretenţiile proprietarilor au scăzut în ultimele 12 luni, de la 220-230 de euro pe lună, la 180-200 de euro pe lună. La trei camere, preţurile se situează la acelaşi nivel de anul trecut, respectiv 250 de euro.

 

Loading...
Comenteaza