Servicii şi aplicaţii pentru medici, sportivi şi împătimiţi de shopping: ideile câştigătoare ale IT-iştilor clujeni

Servicii şi aplicaţii pentru medici, sportivi şi împătimiţi de shopping: ideile câştigătoare ale IT-iştilor clujeni
40 de tineri pasionați de tehnologie și-au pus în weekend ambiția și creativitatea la muncă în cadrul celei de-a treia ediţii a hackatonului Innovation Labs. Printre ideile de afaceri pe care au mizat IT-iştii se numără un serviciu de convertire voce-text pentru medici şi un tracker pentru înotători.

Mentorați de antreprenori de top și profesioniști din industria IT&C, tinerii, organizaţi în 14 echipe, au dezvoltat produse inovatoare, menite să rezolve probleme din domenii precum e-commerce-ul, medicina, fundraising-ul, sporturile de performanță, muzica sau timpul liber.

A doua zi după hackathonul propriu-zis echipele au avut trei minute la dispoziție pentru a-și susține ideile în fața juriului de specialitate. Provocarea pentru fiecare echipă a fost să prezinte, într-un mod succint și convingător, progresul de la idee la un prototip viabil de produs. În urma acestui pas, cele mai bune şapte echipe au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge.

"Urmează trei luni intense, în care finaliștii programului vor beneficia de mentorat și susținere pentru a dezvolta produse inovatoare cu impact potențial la nivel global", au declarat organizatorii evenimentului.

În luna mai, la Demo Day, echipele își vor prezenta prototipurile finale, urmând ca cele mai convingătoare dintre acestea să fie premiate și să beneficieze în continuare de sprijin de specialitate.

Ideile câştigătoare:

DictaMed - serviciu Cloud de convertire voce-text ce le permite medicilor să înregistreze proceduri medicale
PhoneAlias - serviciu ce permite centralizarea apelurilor primite pe mai multe numere de telefon prin redirecționarea, conform unor seturi pre-definite de reguli, către un singur telefon mobil
SOFT ATAC - serviciu ce își popune integrarea experienței de shopping online în orice magazin
SwimPal - un tracker al performanțelor înregistrate de înnotători: număr de bazine, viteză si consum de calorii
Buy and Help - propune utilizarea marketing-ului afiliat în strângerea de fonduri pentru cazuri sociale
Fingerdrum Legend - aplicație care te învață să cânți la tobe printr-un joc distractiv și antrenant
City365 - aplicație de recomandări care oferă reduceri bazate pe localizarea clientului în funcție de magazinele și localurile din apropiere

 

Loading...
Comenteaza