Showroom-ul SAAB din Cluj se deschide în 2010


Showroom-ul SAAB din Cluj se deschide în 2010
Primul showroom SAAB din Cluj va fi inagurat anul viitor, a anunţat conducerea Polar Mobil, importator regional al mărcii pentru Europa Centrală şi de Est.

Dealerul auto Tubman a amânat lucrările de construcţie, pe motiv de criză şi fiindcă unitatea trebuia inaugurată în noiembrie.

 

“Am decis să amânăm construcţia pentru că a căzut piaţa auto. Dacă vinzi două-trei BMW-uri pe lună, câte SAAB-uri poţi să vinzi? Fără cel puţin două maşini vândute pe lună, nu poţi ajunge pe profit”, a precizat Dacian Badea, reprezentant al Tubman. El vrea să obţină acordul Polar Mobil, importator regional pentru Europa Centrală şi de Est, ca să vândă marca în Cluj.

 

 Badea a adăugat că automobilele ar putea fi comercializate în spaţiile actuale ale Tubman, unde sunt vândute mărcile Subaru şi Solaris, dacă SAAB va renunţa la anumite pretenţii. între timp, service-ul pentru marca SAAB a fost deschis. “Suntem autorizaţi de trei luni”, a arătat Badea.  Showroom-ul pentru SAAB ar urma să aibă 600 mp.

 

 “în cel mult şase luni, maşinile vor fi expuse undeva în Cluj”, a declarat Badea. Oficialii Polar Mobil au precizat că planurile de expansiune cuprind Clujul. “Vrem să ne extindem în oraşe precum Cluj, Iaşi şi Craiova anul viitor. Chiar şi în aceste condiţii, numărul punctelor de vânzare SAAB din România, ca peste tot în Europa, va fi mai redus decât cel al concurenţilor. Acum, mai mult ca oricând, SAAB vrea să-şi construiască o imagine mai exclusivistă, dat fiind şi noul proprietar, Koenigsegg, care face maşini sport de lux”, a explicat Andrew Prest, director general al Polar Mobil.

 

Timp de opt luni, automobilele SAAB au fost vândute la Cluj de către omul de afaceri Aurelian Panc. El spune că a renunţat din cauza neimplicării Polar Mobil în afacere, dar şi a faptului că produsele erau greu vandabile.

 

 “Am renunţat pentru că nu era eficientă colaborarea cu importatorul. După opt luni şi după o investiţie de 60.000 de euro în showroom şi în maşini de prezentare, am ajuns la concluzia că afacerea nu are o miză cu suport”, ne-a declarat Panc. Reţeaua SAAB în România numără şase concesionari în  Bucureşti, Braşov, Oradea şi Timişoara. Compania SAAB a fost cumpărată în august de la General Motors, de către producătorul norvegian de maşini sportive Koenigsegg. SAAB, cu sediul la Trollhattan (Suedia), are 3.400 de angajaţi şi a produs, în 2008, 90.281 de autovehicule.

Loading...
Comenteaza