Succes clujean la Bucureşti. Produsele locale au impresionat vizitatorii Târgului de Florii GALERIE FOTO

Succes clujean la Bucureşti. Produsele locale au impresionat vizitatorii Târgului de Florii GALERIE FOTO
Producătorii şi artizanii clujeni prezenţi la prima ediţie a „Târgului de Florii” de la Bucureşti au făcut furori în rândul vizitatorilor prin calitatea şi originalitatea mărfii expuse.

În cadrul târgului au fost amenajate 18 standuri ale producătorilor locali, expozanţii fiind mici întreprinzători privaţi care dezvoltă afaceri de familie. 

"Indiferent că a fost vorba despre produse artizanale, respectiv costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii hand-made sau bucate preparate după reţete din străbuni, oferta clujenilor a fost apreciată, mii de bucureşteni achiziţionând carne, lactate, gemuri, miere de albine, sucuri, siropuri naturale şi uleiuri presate la rece. Unul dintre punctele de atracţie ale târgului au fost spectacolele folclorice oferite zilnic de artiştii clujeni, care au prezentat dansuri populare şi obiceiuri specifice zonei Clujului.", au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Prezent la deschiderea oficială, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a apreciat faptul că expozanţii au prezentat produse de bună calitate şi că tradiţia locală este respectată de actualele generaţii. 

Asociaţia „Produs de Cluj" a luat fiinţă la sfârşitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Agro Transilvania. De la înfiinţare şi până în prezent au fost organizate 34 de târguri, evenimentele fiind destinate tuturor producătorilor şi meşterilor populari clujeni care desfăşoară o activitate economică, dar nu au suficientă putere financiară pentru a realiza campanii de promovare. 

Loading...
Comenteaza