Suedezii de la OptiGroup fac achiziții în serie de pe piața clujeană

Suedezii de la OptiGroup fac achiziții în serie de pe piața clujeană

Grupul suedez OptiGroup, unul dintre principalii distribuitori europeni  de hârtie tipografică, hârtie de birou și ambalaje industriale, a preluat Oviva Distribution Cluj, furnizor de soluții de curățenie pentru clădiri de birouri sau administrative.

În ianuarie, Profit.ro a anunțat tranzacția prin care grupul suedez a cumpărat firmele Proxima Tapes și Proxima Comserv, implicate în vânzarea de ambalaje industriale. Noua tranzacție a fost semnată prin intermediul sucursalei companiei suedeze, Papyrus România.

OptiGroup este fostul Papyrus Holding, care și-a schimbat denumirea în primăvara anului trecut. Grupul are 45 de depozite în aproape 20 de țări, având în 2016 încasări de 1,5 miliarde de euro și un profit de 22,4 milioane.

Pe piața locală, Papyrus a avut, în 2016, cu 13 angajați, o cifră de afaceri de 68,8 milioane lei și un profit net de 1,1 milioane, cele mai bune rezultate de la înființarea sucursalei. Oviva Distribution este pe piață din 2005, având în 2016 afaceri de 11,4 milioane de lei și un profit net de 637.315 lei, cu 20 de angajați.

Loading...
Comenteaza