Sykes a dat drumul la angajări la Cluj

Sykes a dat drumul la angajări la Cluj
Grupul american de externalizare de servicii a demarat procesul de recrutare pentru noul centru.

 Societatea va angaja în acest an peste 100 de oameni. Compania instalată în imobilul de birouri de la Sigma Center şi-a început deja activitatea, dar are deocamdată doar 30 de angajaţi. Planurile pentru acest an presupun angajarea la Cluj a unei echipe de peste 100 de oameni, potrivit agenţiilor de resurse umane care gestionează procesul de recrutare.

 

“Angajăm acum vorbitori de italiană, la nivel bun şi foarte bun. Cu italiana continuăm recrutările până în august; sunt aici câteva zeci de posturi. Urmează o grupă mai mică de poloneză, spaniolă, dar şi maghiară, română şi portugheză”, a menţionat Liliana Graure, director Manpower Cluj, agenţia de resurse umane care se ocupă de angajări. Clientul Sykes pentru care vor lucra angajaţii de la Cluj este grupul Samsung. “Cei de la Sykes au un anumit tip de post specific unităţilor de tip call-center-BPO, de agenţi, dar angajează şi lideri de echipă sau oameni pentru departamentul de suport. Se preferă candidaţi cu studii superioare şi, desigur, vorbitori de limbi străine”, a mai spus Graure.

 

Potrivit unui anunţ făcut de o altă companie din domeniul resurselor umane, Lugera & Makler, Sykes are acum 50 de posturi disponibile, iar ca nivel de carieră acestea sunt pentru candidaţi fără experienţă, dar şi de entry level (sub trei ani), middle level (trei-cinci ani), senior level (peste cinci ani). De la data introducerii anunţului, 14 aprilie, şi până acum pentru cele 50 de posturi s-au înscris 112 persoane. Sykes este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de externalizare a serviciilor de afaceri, cu peste 32.000 de angajaţi la nivel mondial.

 

Compania are unităţi în Canada, Statele Unite, Argentina, Brazilia, Costa Rica, EL Salvador, Mexic, Australia, China, India, Filipine, Danemarca, Egipt, Finlanda, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Slovacia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Marea Britanie. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj nu a primit date privind oferta de posturi disponibile, nici din partea Sykes, nici de la ING. “Ştim de cei de la Sykes, dar nu direct de la ei, ci din alte surse. Cu reprezentanţii ING urma să luăm legătura. Nu am primit date oficiale de la aceste companii”, a spus directorul AJOFM, Daniel Don.

 

Recrutări la Genpact şi ING

 

Pe segmentul centrelor de servicii, Genpact şi ING continuă recrutările în aceste luni. Genpact va ajunge la peste 500 de angajaţi în acest an la Cluj şi a închiriat 1.200 mp pentru un al doilea sediu în municipiu. Noul punct de lucru va genera 200 de locuri de muncă, potrivit agenţiei imobiliare care a intermediat închirierea spaţiului, Casa Pitas. Noul birou al Genpact din Cluj-Napoca este amplasat pe str. C. Brâncuşi, iar primul se află în clădirea Iulius Business Center.

 

 Genpact România furnizează servicii de finanţe-contabilitate, achiziţii, suport de tehnologia informaţiei şi servicii clienţi pentru 20 de companii multinaţionale din Europa de Vest şi din SUA. Centrul regional de servicii al ING din Cluj, înfiinţat pentru servicii de back-office pentru unităţile de business ale grupului din Europa Centrală şi de Est, va avea sediul în Amera Tower şi va ajunge la 300 de angajaţi în acest an.

Loading...
Comenteaza