Topul oraşelor unde străinii au investit cei mai mulţi bani în 2016. Clujul, pe locul doi

Topul oraşelor unde străinii au investit cei mai mulţi bani în 2016. Clujul, pe locul doi
Clujul a atras, numai prin crearea de societăţi noi, investiţii străine în valoare totală de 3,3 milioane de euro, dar rămâne în urma Capitalei, care a atras de aproape 6 ori mai mulţi bani.

În primele 11 luni ale anului trecut, străinii au investit în capitală, numai în societăţi noi, 18,7 milioane de euro, potrivit calculelor economica.net realizate pe baza datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) referitoare la valoarea capitalului social subscris de aceste entităţi.

În fiecare lună, câteva sute de societăţi cu capital străin au fost create în Bucureşti, capitala fiind urmată din punct de vedere al capitalului total subscris de Cluj.

Clujul a atras, astfel, numai prin crearea de societăţi noi, investiţii străine în valoare totală de 3,3 milioane de euro. Urmează judeţul Ilfov, cu capitaluri atrase de 3,2 milioane de euro şi Braşovul cu 1,13 milioane de euro. De altfel, Braşov se află la mică distanţă de Timiş în clasamentul oraşelor în funcţie de capitalurile străine atrase în companii noi, diferenţa fiind de numai 24.100 de euro.

Loading...
Comenteaza