TRAFIC AERIAN dat peste cap la nivel mondial | Sistemul global de control este BLOCAT: Probleme și la Cluj-Napoca

TRAFIC AERIAN dat peste cap la nivel mondial | Sistemul global de control este BLOCAT: Probleme și la Cluj-Napoca

Compania TAROM anunţă însă întârzieri, sâmbătă, pentru toate cursele din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial. Pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, curse aeriene externe au întârzieri cuprinse între o oră şi două ore, în urma perturbării sistemului de control.

Compania Tarom are întârzieri pe toate cursele din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial.

„Operaţiunile de Check-In şi Boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncţional. Compania Tarom le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistenţă la sol, în conformitate cu normele internaţionale”, arată un comunicat al companiei aeriene de stat.

Până la repunerea în funcţiune a sistemului global SITA, orice companie aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor, nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora.

Ce este sistemul global de control SITA

Serviciul de control SITA (DCS) este un sistem complet integrat pentru controlul automatizat de ceck-in, îmbarcare şi planificare a încărcăturii. DCS automatizează procesarea operaţiunilor de gestionare în aeroporturi a companiilor aeriene, administrând informaţiile necesare pentru check-in, imprimarea cardurilor de îmbarcare, acceptarea bagajelor, îmbarcarea, controlul încărcăturii şi verificările aeronavelor.

Sistemul gestionează biletele electronice utilizând interfeţe dintr-un număr nelimitat de dispozitive, inclusiv ghişee de check-in, check-in online, cartele de îmbarcare mobilă şi manipularea bagajelor.

Cluj: Cinci curse aeriene externe au întârzieri pe Aeroportul „Avram Iancu”

Directorul operaţional al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Iuliu Pop, a declarat că sunt afectate şi curse charter, pe lângă cele regulate.

„Pe aeroportul clujean sunt afectate mai multe curse aeriene din cauza sistemului global de control SITA. Astfel, cinci curse aeriene externe, printre care regulate, dar şi zboruri charter, au întârzieri cuprinse între o oră şi două ore. La sosiri, are întârziere cursa de la Antalya, care va ajunge la 15,34 în loc de 14,20, şi cea de Memmingen, care era programată să aterizeze la 15,30. La plecări, este întârziat zborul spre Bari, care trebuia să decoleze la 13,15 şi va decola la 15,20, cel spe Antalya de la ora 13,30 care va pleca la ora 15 şi alta spre Antalya, care are o întârziere de două ore, urmând să decoleze la ora 16,30 în loc de 15,20”, a spus Pop.

Loading...
Comenteaza