Tranzacţiile imobiliare din România au depăşit 4 miliarde de euro în ultimii cinci ani

Tranzacţiile imobiliare din România au depăşit 4 miliarde de euro în ultimii cinci ani

Valoarea tranzacţiilor din piaţa românească a depăşit 4 miliarde de euro în ultimii cinci ani, cei mai activi cumpărători fiind sud-africani (28%), urmaţi de greci (14%), francezi (10%) şi români (7%),

Piaţa locală a atras investitori din 15 ţări, atenţia cumpărătorilor fiind concentrată asupra proprietăţilor din Bucureşti, cu o cotă de 69% din capitalul plasat. Potrivit analizei firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, tranzacţii importante au fost realizate şi în Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi, Craiova sau Piteşti, cota de piaţă a acestor oraşe variind între 2 şi 5%.

Segmentul clădirilor de birouri reprezintă clasa preferată de active, cu o pondere de 39% în volumul tranzacţionat, urmat de retail, cu 34%. Sectorul industrial a generat tranzacţii de 700 de milioane de euro, având o cotă de 18%, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu hoteluri s-a situat la 250 de milioane (6%).

Analiştii imobiliari apreciază, în acest context, că piaţa imobiliară locală va continua să genereze lichiditate, permiţând dezvoltatorilor să se capitalizeze pentru demararea unor proiecte noi.

Loading...
Comenteaza