Turism de shopping în mallurile Clujului

Turism de shopping  în mallurile Clujului
O bună parte dintre vizitatori provin din afara judeţului. Clienţi din Mureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor sau Alba îşi fac cumpărăturile la Cluj.
Concepute ca adevărate centre regionale, Polus Center (PCC) şi Iulius Mall (IMC) mizează inclusiv pe clienţii din afara judeţului pentru creşterea activităţii şi atragerea de clienţi.

“Ne-am plictisit de mallul de la noi din Suceava şi ne place să facem cumpărături la Cluj, din Polus, care este mai aerisit, are o ofertă bună în ceea ce priveşte magazinele şi brandurile şi chiar şi preţuri convenabile. Când avem treabă la Cluj, unde avem prieteni, nu ratăm o tură prin Polus”, a declarat Maria Ghenghea, contabilă în Suceava.

“Vin periodic la Cluj pentru cumpărături în malluri pentru că suntem relativ aproape. Facem maximum două ore cu maşina, iar magazinele sunt mai multe. De asemenea, e o ofertă bună de magazine cu produse pentru copii, care pe noi ne interesează. E un loc de omorât timpul liber în weekend”, spune Călin, din Bihor.

“Îmi place să fac la Cluj cumpărături pentru că Iulius e singurul loc unde găsesc magazinul Mathilde, iar în Polus e Urma, de unde pot alege ţinute business”, ne-a mărturisit Clara Armean, din Timişoara. “Avem clienţi veniţi cu diverse scopuri la Cluj, dar care sunt interesaţi şi de cumpărături şi întreabă de malluri, inclusiv străini şi studenţi. Exclusiv la malluri veneau imediat după lansare, când noutatea era mare”, spune Camelia Silveşan, manager al hotelului Capitolina.

Conducerea IMC îşi realizează statisticile pe baza campaniilor derulate în cadrul complexului. “Numărul de vizitatori din afara Clujului este dificil de estimat, însă deţinem statistici privind clienţii acestui shopping-mall realizate în urma propriilor campanii de marketing. O pondere ce depăşeşte 30% (dintre participanţii la campanii, n. red.) o reprezintă clienţii Iulius Mall care provin din vecinătăţile judeţului Cluj”, a transmis Gabriela Doboş, PR assistant la Iulius Management Center. IMC adună clienţi din oraşe precum Satu-Mare, Baia Mare, Bistriţa, Zalău sau Alba Iulia. Promovarea magazinelor, a evenimentelor şi a campaniilor de shopping şi divertisment se derulează şi în afara municipiului Cluj-Napoca, inclusiv prin caravane de promovare şi prezenţa în mediul online (site, Facebook, Twitter).

“PCC este un centru comercial regional ce se bucură de un număr tot mai mare de vizitatori proveniţi din toate judeţele Transilvaniei”, spun oficialii acestuia. Potrivit estimărilor şi studiilor realizate de reprezentanţii Polus Cluj, 16% dintre clienţii care trec pragul complexului lunar vin aici din judeţele învecinate sau mai îndepărtate. 11% provin din judeţele limitrofe: Mureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Alba, iar 5%, din alte judeţe. Ponderea clienţilor din afara Clujului creşte, de obicei, în weekenduri, când procentul vizitatorilor veniţi din alte părţi poate ajunge la 20%. “La fel ca toţi ceilalţi clienţi, şi cei proveniţi din alte judeţe decât Cluj reprezintă un segment extrem de important pentru activitatea Polus Center, centrul comercial adaptându-şi strategia de comunicare pentru a satisface nevoia de informare a tuturor clienţilor săi. Polus Center beneficiază de promovare la nivel regional, astfel încât toţi pasionaţii de shopping din Transilvania ştiu mereu ce se întâmplă la Polus”, a transmis Adrian Oancea, PR manager la PCC.

Complexuri cu 300 de magazine

PCC este cel mai întins centru comercial pe un singur nivel din ţară. Are o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp, peste 186 de magazine, printre care un multiplex cu 8 săli de cinema şi un hipermarket Carrefour şi pune la dispoziţia clienţilor săi 2.500 de locuri de parcare. PCC este deţinut de către grupul austriac Immofinanz şi se află în administrarea EHL Real Estate România. IMC a fost inaugurat în noiembrie 2007, în urma unei investiţii de 75 de milioane de euro. Suprafaţa desfăşurată a complexului este deja de 155.000 mp, cifră ce include şi clădirea de birouri. IMC are o suprafaţă închiriabilă de 40.000 mp, din care 20.000 mp o reprezintă “ancorele”.


Loading...
Comenteaza