Turnurile Riverfront, pe masa consilierilor

Turnurile Riverfront, pe masa consilierilor
Proiectul turnurilor Riverfront de la Piaţa Abator va fi pus în discuţie în şedinţa Consiliului Local (CL) de marţi.

După ce a fost prezentat de patru ori în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism şi a mai fost discutat şi într-o şedinţă de CL, acesta aşteaptă marţi un vot din partea consilierilor locali.

 

Aceştia vor decide marţi dacă aprobă sau nu Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru centrul de afaceri, comercial şi rezidenţial, parking şi amenajări în Piaţa Abator. Conform referatului ce însoţeşte proiectul de hotărâre, prin PUZ este studiată zona delimitată de Piaţa Abator spre sud, râul Someşu Mic spre vest, nord-vest, incluzând şi Parcul Feroviarilor, până la calea ferată, iar spre est incintele de pe frontul străzii Anton Pann, în suprafaţă de 32.865 mp.

 

Strada Anton Pann se va reamenaja pentru realizarea accesului auto principal la parkingul subteran, la multiplex şi blocul de locuinţe. Dinspre Piaţa Abator se rezolvă, de asemenea, accesul la nivel şi subteran, incusiv pasaj pietonal subteran. Regimul de înălţime propus este de trei niveluri de subsol, parter mezanin şi 3, 16, 18, respectiv 20 de etaje şi este necesar să se înscrie în condiţiile impuse prin avizul Autorităţii Aeronautice Civile.

 

Proiectul companiilor DNP Invest şi Baucom include un imobil-turn de locuinţe, două de birouri, un altul de locuinţe şi birouri, un centru comercial pe două niveluri şi un multiplex şi va dispune de 1.470 locuri, pe trei nivele subterane, pentru cele circa 450 apartamente, spaţii de birouri, comerciale şi servicii.

Loading...
Comenteaza