Un nou parc industrial la Cluj, în apropierea unei autostrăzi. Va avea linie de autobuz spre un oraş

Un nou parc industrial la Cluj, în apropierea unei autostrăzi. Va avea linie de autobuz spre un oraş

Un nou parc industrial, ce se va întinde pe o suprafaţă de 115 hectare, va fi construit în judeţul Cluj, în apropierea unei autostrăzi. Investiţia se ridică la suma de 23 de milioane de lei. 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a aprobat emiterea avizului de oportunitate favorabil în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent introducerii în intravilan a imobilului-teren pe care va fi edificat viitorul Parc Industrial TETAROM V. Terenul are o suprafață de 115 ha și se află în intravilanul comunei Luna, amplasamentul fiind situat în imediata vecinătate a traseului autostrăzii A3 Brașov–Târgu-Mureș–Cluj– Oradea.

Urmare a introducerii acestuia în intravilan, imobilul-teren, care în prezent estr liber de construcții, va avea o funcțiune de zonă destinată strict activităților economice cu caracter industrial. Indicatorii urbanistici trasați în noul PUZ vor respecta prevederile legale referitoare la distanța viitoarelor imobile față de limitele de proprietate. De asemenea, la recepționarea imobilului, amplasamentul va trebui să beneficieze de o infrastructură funcțională, respectiv utilități, căi de acces și spații publice conexe precum parcări auto, stație pentru transportul în comun, etc.

Conform contractului de asociere încheiat în vara acestui an cu unitățile administrativ-teritoriale Luna și Câmpia Turzii, Consiliul Județean Cluj va finanța realizarea Parcului Industrial Tetarom V prin aportul în natură la capitalul social al societății Tetarom S.A. (a și alocat deja suma de 23.100.000 lei, în şedinţa forului judeţean din iulie 2018, n.red.). De asemenea, comuna Luna va participa și ea la majorarea capitalului social al Tetarom S.A. cu aportul în natură al terenului, la valoarea stabilită în baza unui raport de evaluare. Nu în ultimul rând, municipiul Câmpia Turzii s-a angajat să finanțeze, direct și indirect, realizarea unei investiții de tip „spin-off”, respectiv va crea o nouă linie de transport public de persoane care să lege municipiul de parcul industrial.

CJ Cluj reaminteşte faptul că decizia realizării unui nou parc industrial în partea de sud a județului a fost luată atât ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă, cât și a dorinței Consiliului Județean de a impulsiona dezvoltarea acesteia. În acest context, obiectivele urmărite de Consiliul Județean prin edificarea Tetarom V, respectiv stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale și dezvoltarea IMM-urilor, vor contribui esențial la  transformarea zonei sudice a județului într-un important pol de creștere economică.

Parcul Industrial TETAROM I - inaugurat în anul 2005 (Strada Tăietura Turcului Nr. 47)

Suprafață: 320.000 m2 
Stadiu operațional: 100% 
Grad de ocupare: 100%
Număr companii: peste 50
Locuri de muncă create – peste 1.440
Valoarea estimată a investițiilor: peste 46  milioane Euro

Parcul Industrial TETAROM II - în 2006 s-a semnat contractul de asociere în participaţiune cu SC Emerson SRL

Suprafață: 120.000 m2 
Stadiu operațional: 100% 
Grad de ocupare: 100%
Întreaga suprafaţă este ocupată de compania EMERSON SRL
Locuri de muncă create – 2.210
Valoarea totală a investițiilor: peste 83 milioane Euro

Parcul Industrial TETAROM III - inaugurat în februarie 2008 (Juc-Herghelie)

Suprafață: 1.540.000 m2 
Stadiu operațional: 100% 
Grad de ocupare: 75%
Locuri de muncă estimate - 2.100
Valoarea estimată a investiţiilor clienţilor:  peste 176 milioane Euro

Parcul Industrial TETAROM IV - proiect încă nerealizat 

Suprafață: 850.000 m2 în comuna Feleacu
Valoare proiect: 54.292.262,01 lei.

Loading...
Comenteaza